Λήξη σεζόν στο Χιονοδρομικό Φαλακρού – «Επετεύχθη ο στόχος επαναλειτουργίας παρά τα πολλά προβλήματα νομιμότητας»

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη λήξη της χιονοδρομικής περιόδου 2022-2023 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, από κοινού με τους εκπροσώπους της ανάδοχης εταιρείας ΝΑΥΑΡΙΝΟ Ο.Ε. που είχε εκμισθώσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού γι’ αυτή τη σεζόν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως ο στόχος επαναλειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου επετεύχθη, παρ’ όλο που υπήρξαν πάρα πολλά προβλήματα νομιμότητας. Πολλά θέματα έπρεπε να λυθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με γνώμονα κυρίως την ασφάλεια των επισκεπτών έπρεπε να γίνουν προσεκτικά βήματα.

Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ανάδοχη εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, ΝΑΥΑΡΙΝΟ Ο.Ε., οι εκπρόσωποι της οποίας, με μεράκι και όραμα έκαναν ό, τι καλύτερο μπορούσαν για την εξυπηρέτηση και ψυχαγωγία των επισκεπτών καθώς και για την άψογη συνεργασία με την Αντεπεριφέρεια Δράμας.

Τέλος, ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι της πενταετίας για να υπάρχει ετοιμότητα για τη χιονοδρομική περίοδο 2023- 2024, προκειμένου να δοθούν σε χρήση η τετραθέσια καρέκλα που οδηγεί στη Χιονότρυπα και η διθέσια καρέκλα, τα οποία φέτος δε δόθηκαν σε χρήση.

Παράλληλα όσον αφορά το βουνό είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με κάποιους συλλόγους και φορείς που ενδιαφέρονται να συνδιοργανώσουν κάποιους αγώνες πεζοπορίας, αναρρίχησης αλλά και κάποιες επισκέψεις που θα αναδείξουν το βουνό και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας, ο κΣτέφανος Πεταλούδης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την ουσιαστική βοήθεια που παρείχε κατά τη διάρκεια της φετινής λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου. Σημείωσε επίσης ότι ήταν «ανδραγάθημα» ότι φέτος λειτούργησε το Χιονοδρομικό Κέντρο και ευχαρίστησε όλους όσους το επισκέφθηκαν.