Φώτης Ιωαννίδης για το Euro 2024: «Θέλουμε να βρεθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση, δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο»

Ο Κομοτηναίος Φώτης Ιωαννίδης έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Sport 24, δηλώνοντας πως δεν έχει άγχος για τα επερχόμενα προκριματικά του EURO και πως η Εθνική μας ομάδα μπορεί να προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης.

Με τις φετινές επιδόσεις του να είναι εντυπωσιακές και ιδιαίτερα κομβικές για τον Παναθηναϊκό ο Ιωαννίδης κλήθηκε από τον Γκουστάβο Πογιέτ και είναι σίγουρο πως αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς θα αποτελέσει για πολλά χρόνια μέλος της επίσημης αγαπημένης.

Αρχικά ρωτήθηκε για το πως νιώθει για την κλήση του και αν υπάρχει άγχος στην ομάδα για το ξεκίνημα των προκριματικών και τις δικές του σκέψεις. Η απάντηση του:

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να αντιπροσωπεύει την χώρα του. Είναι μεγάλη τιμή για μας και το καλύτερο που μπορώ, είναι να βοηθήσω την ομάδα.

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο άγχος στην ομάδα. Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και γνωρίζουμε καλά ποιος είναι ο στόχος. Κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι και το πώς θα βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας, να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και κοιτάμε βήμα βήμα τη συνέχεια».

Όσον αφορά το γεγονός ότι η γαλανόλευκη λείπει πολλά χρόνια από μια μεγάλη διοργάνωση κι αν το EURO 2024 μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο comeback σχολίασε:

«Εννοείται αυτό. Όπως το περιμένει ο κόσμος, το περιμένουμε και εμείς. Είμαστε οι πρώτοι που το θέλουμε πιο πολύ απ’ όλους να βρεθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση και αυτός είναι ο στόχος μας. Θεωρώ ότι το γκρουπ μας είναι ιδανικό και μπορούμε να τα καταφέρουμε να βρεθούμε σε μια τελική φάση».

Ακόμη, ρωτήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους μεταξύ αυτών την Γαλλία και την Ολλανδία και αν υπάρχει άγχος για αυτό:

«Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο και καμία ομάδα. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και νομίζω ότι έχουμε την αυτοπεποίθηση να ανταποκριθούμε κατάλληλα σε αυτές τις προκλήσεις. Από ‘κει και πέρα, για τον αγώνα της Παρασκευής δεν υπάρχει κανένα άγχος, είμαστε αφοσιωμένοι όλοι μας στο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να ξεκινήσουμε με τον πλέον ιδανικό τρόπο τη διοργάνωση».

Σχετικά με την δική του ατομική βελτίωση και συνέπεια σχολίασε:

«Είμαι χαρούμενος που βελτιώνομαι συνεχώς και χρόνο με τον χρόνο, παιχνίδι με το παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μου, να βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα μου, τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και την Εθνική. Εννοείται ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα και το γνωρίζω τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες μου. Είναι θέμα χρόνου να αρχίσω να βελτιώνομαι και να παίζω σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο».

Tο μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους:

«Θέλουμε να είναι δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι, όσο περισσότερο γίνεται. Ξέρουμε ότι υπήρξαν κάποιες απογοητεύσεις στο παρελθόν, αλλά είναι στο χέρι μας και στα πόδια μας να το γυρίσουμε».