Έξι μήνες μετά την επίσημη απόσυρση της ΠΑΕ Ξάνθη δεν έχει γίνει καμία ακόμα κίνηση για να κηρυχθεί σε πτώχευση

Ηταν 19 Σεπτεμβρίου όταν η ΠΑΕ Ξάνθη με επίσημο έγγραφό της γνωστοποιούσε στην διοργανώτρια αρχή της Super League 2 την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της υπό τον πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο και μεγαλομέτοχο Μπιλ Πάπας να αποσυρθεί από το πρωταθλημα, στο οποίο είχε δηλώσει κανονικά συμμετοχή.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, αμέσως κινούνται διαδικασίες πτώχευσης της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας και εφόσον αυτό δεν γίνει αυτοβούλως, τότε με την συμπλήρωση εξαμήνου αυτές τις διαδικασίες τις κινεί το ερασιτεχνικό σωματείο από το οποίο προήλθε η υπό Εκκαθάριση (Πτώχευση) ΠΑΕ.

Οι έξι μήνες πλέον συμπληρώθηκαν, ωστόσο η κατάσταση στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ που θα όφειλε να κινήσει τις διαδικασίες, παραμένει εξαιρετικά ομιχλώδης. Κανονικά ο Ερασιτέχνης ΑΟΞ είχε δικαίωμα να δηλώσει ακόμα και την τρέχουσα σεζόν την ομάδα στην Γ’ Εθνική, αλλά δεν είχε φροντίσει ποτέ να διαθέτει αθλητική αναγνώριση.

Ο καιρός περνά, πλέον το εξάμηνο συμπηρώθηκε αλλά τίποτα δεν δείχνει να κινείται προς την κατεύθυνση ο Ερασιτέχνης ΑΟΞ να αναλάβει πρωτοβουλία για να κηρυχθεί σε καθεστώς Εκκαθάρισης η ΠΑΕ Ξάνθη, που επισήμως για τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες ακόμα και σήμερα παραμένει ενεργή.

Εστω και αν τίποτα δεν λειτουργεί, τα πάντα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και έξω από τις εγκαταστάσεις τα Πηγάδια μαζεύονται οι θυροκολλημένες κοινοποιήσεις από τους δικαστικούς επιμελητές…