Super League: Οι αλλαγές του Λουτσέσκου γύρισαν το ντέρμπι στο Βικελίδης!

Στο πρώτο ντέρμπι των play off Άρης και ΠΑΟΚ ήρθαν αντιμέτωποι στο Κλεάνθης Βικελίδης για έναν αγώνα που θα έχει πάντα ενδιαφέρον ανεξάρτητα από τη βαθμολογία και τα κίνητρα των ομάδων. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε τους βαθμούς της νίκης ανατρέποντας το σκορ και πλησιάζει και αυτός την κορυφή.

Η ομάδα του Τόλη Τερζή που ήταν συνολικά καλύτερη στο 1ο ημίχρονο προηγήθηκε με εξαιρετικό σουτ του Πάλμα στο 12ο λεπτό. Στην συνέχεια είχε δοκάρια αλλά δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της.

Στο 2ο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε για να διεκδικήσει τον αγώνα και τα κατάφερε. Ο Κωνσταντέλιας κέρδισε πέναλτι από τον Μπράμπετς και ο Σβάμπ που είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο ισοφάρισε νικώντας από το σημείο του πέναλτι τον Σιαμπάνη για το 1-1 στο 68′.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ χτύπησε ξανά! Μετά το γύρισμα του Ράφα Σοάρες και την ασθενή απόκρουση του Σιαμπάνη ο Ζίβκοβιτς σκόραρε και άδεια εστία για το τελικό 1-2.

Έτσι ο ΠΑΟΚ με μαεστρία Λουτσέσκου στην επιλογή των αλλαγών στο ημίχρονο πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα του μεγάλου του αντίπαλού και φωνάζει βροντερό «παρών» στην μάχη του τίτλου.

Η ΠΑΕ ΆΡΗΣ εξέδωσε δύο ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας μετά την λήξη του αγώνα.

Η πρώτη ανακοίνωση σχετικά με το αντικανονικό πλάγιο πριν το πέναλτι του ΠΑΟΚ:

«Η… έμπνευση του κ. Μπένετ να ορίσει… Σουηδοϊρακινό διαιτητή στο αποψινό ντέρμπι, με VARista από την Αλβανία, αποδείχθηκε πολύ σωστή επιλογή! Ο σκοπός του ορισμού επετεύχθη!

Ο VARistas κάλεσε τον Σουηδοϊρακινό στη φάση του ανύπαρκτου πέναλτι, αλλά… «ξέχασε» να δει νωρίτερα πως ξεκινάει η φάση από λανθασμένη εκτέλεση του πλαγίου άουτ.

Ξεκάθαρη παράβαση από τον ποδοσφαιριστή του αντιπάλου, που πατάει μέσα στο γήπεδο, αλλά ο VARistas… είπαμε, «ξέχασε» να την δει!

Αλλά μετά είδε επαφή, άρα πέναλτι, γι’ αυτό κάλεσε τον Σουηδοϊρακινό, που συμφώνησε μαζί του (αφού στην Σουηδία δεν έχουν VAR, είπε να συμφωνήσει με τον VARista, που προέρχεται από μια χώρα που διαθέτει VAR). Κάπως έτσι ο αντίπαλος μάς ισοφάρισε, διότι με άλλο τρόπο δεν μπορούσε.

Η διαιτησία είναι στα χειρότερά της. Έχει πιάσει πάτο. Ίσως έχουν αποφασίσει πως θα μοιράσουν τις πρώτες θέσεις.

Στο επόμενο ματς καλούμε τον κ. Μπένετ να ορίσει Κινέζο διαιτητή με Βιετναμέζο στο VAR!

Όσο για τον προπονητή του αντιπάλου, ντρέπεται και η ντροπή μαζί του. Τους ίδιους θεατρινισμούς σε κάθε γήπεδο με προφανείς σκοπούς. Στα μάτια όλης της Ελλάδας, όμως, το μόνο που πετυχαίνει είναι να μικραίνει την ομάδα του.

Τον έχουν πάρει χαμπάρι…».

Η δεύτερη ανακοίνωση για την συνομιλία Μπαλτάκου – Καρυπίδη:

«Πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Θόδωρος Καρυπίδης, κάλεσε στο τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκο, προκειμένου να του μεταφέρει τα παράπονά του για τη διαιτησία του αποψινού ντέρμπι.

«Προκαλείτε τον κόσμο με αυτά που γίνονται. Έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης κι εσύ. Δεν θα είσαι για πάντα στο απυρόβλητο».

Και ο πρόεδρος της ΕΠΟ του απάντησε (άκουσον, άκουσον!!!) με τον εξής προκλητικό τρόπο και με πεζοδρομιακού χαρακτήρα εκφράσεις: «Θα γ@@@@ω και εσένα και όλο τον ΑΡΗ»!!!

Δεν έχουμε λόγια…

Με τον κ. Καρυπίδη μπορεί να έχει ότι διαφορές θέλει, όμως δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο για έναν Σύλλογο, που σε λίγες μέρες συμπληρώνει 109 χρόνια ζωής.

Είναι πολύ μικρός για να εκφράζεται έτσι για τον ΑΡΗ.

Τον αφήνουμε στην κρίση του κόσμου. Ως ΑΡΗΣ, πλέον, δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το ρόλο του κ. Μπαλτάκου και τι συμφέροντα εξυπηρετεί.»

Δείτε τα highlights του αγώνα εδώ: