Super League: Ισόπαλο το ντέρμπι των πρωτοπόρων με βασικό Ιωαννίδη και clean sheet Αθανασιάδη στην Opap Arena

Στο ντέρμπι των πρωτοπόρων ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 σε μια αναμέτρηση που επισκιάστηκε από διαιτητικές αποφάσεις. Οι μόνοι κερδισμένοι από το ντέρμπι στην «Αγιά Σοφιά» ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός που μείωσαν σημαντικά την απόσταση τους από την κορυφή.

Σε ένα κακής ποιότητας ποδοσφαιρικά παιχνίδι η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό σε μια βαριά ατμόσφαιρα λόγω του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Μίμη Παπαϊωάννου που έφυγε από την ζωή στις 15 Μαρτίου.

Οι δύο ομάδες με μόλις 2 βαθμούς να τις χωρίζουν πάλεψαν στη Νέα Φιλαδέλφεια όμως λίγο η αστοχία και λίγο οι διαιτητικές αποφάσεις τους στέρησαν τους 3 βαθμούς και η κατάσταση στην μεταξύ τους βαθμολογία παρέμεινε ως έχει.

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή «σκληρό». Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσέγγισε εντελώς διαφορετικά το παιχνίδι σε σχέση με αυτό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος επιλέγοντας να παίξει δυναμικά και να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων έδειξαν την διάθεση να απειλήσουν τους τερματοφύλακες Μπρινιόλι και Αθανασιάδη όμως οι προσπάθειες των Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ κυρίως για την «Ένωση» και η δραστηριότητα του Μαντσίνι για τους «πράσινους» δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι στο 36′ για χέρι του Χατζισαφί όμως ο Νταμπάνοβιτς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Έπειτα, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Λάζαρος Ρότα έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-0 όταν μετά από ωραία προσωπική ενέργεια έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μπρινιόλι στο 41ο λεπτό.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου το «τριφύλλι» έχασε μεγάλη τριπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μετά την ωραία έμπνευση του Χούανκαρ, πρώτα ο Μαντσίνι νικήθηκε από τον Αθανασιάδη στη συνέχεια ο Φώτης Ιωαννίδης νικήθηκε από τον πρώην goalkeeper του Πανθρακικού και στη συνέχεια ο Τσέριν έστειλε την μπάλα άουτ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των «πρασίνων».

«Ροντέο» τα επόμενα λεπτά με φάσεις και για τις δύο ομάδες αλλά ούτε ο Γιόνσον σε δυο φάσεις ούτε ο Ιωαννίδης που άργησε κατάφεραν να σκοράρουν. Ο εξαιρετικός Αθανασιάδης ήταν πάντα εκεί για να κρατάει την ΑΕΚ με την «Ένωση» να παίρνει μέτρα μπροστά. Από ένα κόρνερ του Μάνταλου ο Μαυροβούνιος έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Παλάσιος στον Αραούχο όμως σύμφωνα με τα replay και το VAR τα έβλεπε λίγο ανάποδα και ακύρωσε την απόφαση του.

Μετά την «λευκή» ισοπαλία λοιπόν η διαφορά για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό δεν άλλαξε (60 η ΑΕΚ, 62 ο Παναθηναϊκός) όμως οι από κάτω τους, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, μείωσαν την διαφορά με τις νίκες τους και πλέον η βαθμολογία έχει ως εξής:

  1. Παναθηναϊκός 62
  2. ΑΕΚ 60
  3. Ολυμπιακός 59
  4. ΠΑΟΚ 57
  5. Άρης 40
  6. Βόλος 39

Δείτε τα highlights του αγώνα εδώ: