Ο Παπαδόπουλος στο Web Radio της ΕΟΚ: «Να μπει το μπάσκετ στην Ξάνθη μέσω της ομάδας»

Ο προπονητής του Λεύκιππου Ξάνθης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Αναλυτικά είπε:

Για το σαββατιάτικο (18/03) εκτός έδρας παιχνίδι με τη Γέφυρα: «Μπορεί να την κερδίσαμε στο 1ο παιχνίδι, αλλά είναι μια πολύ αξιόμαχη και πολύ καλή ομάδα με 3-4 πολύ έμπειρά παιδιά και περισσότερα έμπειρα παιδιά από εμάς. Έχουν ποιότητα και ειδικά στο γήπεδό τους είναι καλοί. Έχουν κερδίσει και τον Μακεδονικό στο μεγάλο ντέρμπι των 2 πρώτων ομάδων στην κατηγορία. Εξ αρχής αυτό το παιχνίδι είναι δύσκολο για ‘μας. Πρέπει να κάνουμε άλλη μια υπέρβαση συγκέντρωσης, να προσέξουμε κάποια απλά βασικά πράγματα και από ‘κει και πέρα να πάμε να παλέψουμε, να δούμε πόσο αξιόμαχοι μπορούμε να είμαστε, πόσο μπορούμε ν’ αντέξουμε στο ρυθμό και να μην κάνουμε λάθη».

Για τη νίκη (73-66) επί του Μακεδονικού: «Νομίζω ότι υπάρχουν δυσκολίες, είμαστε και μακριά απ’ τη Θεσσαλονίκη, είμαστε λίγο πιο μακριά όσον αφορά κάποια πράγματα. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια απ’ τη διοίκηση, από ‘μένα και γενικά απ’ τα παιδιά για να μπορέσει η ομάδα να βρίσκεται στο σημείο που βρίσκεται, όπου έχει ένα πολύ καλό ρεκόρ. Το επιστέγασμα είναι ότι η ομάδα έρχεται από μια πολύ μεγάλη νίκη, από μια ομάδα που έχει να χάσει απ’ τις 17 Δεκεμβρίου και είναι 1η. Μια απ’ τις δύο καλύτερες ομάδες, την οποία την κερδίσαμε εμείς μετά από τρεις μήνες. Έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση στα παιδιά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ’ αυτά, γιατί νομίζω ότι με τη δουλειά που κάνουν δικαιούνταν να κάνουν μια μεγάλη νίκη».

Για τη φετινή πορεία του Λεύκιππου: «Έχουμε πετύχει πολλές υπερβάσεις. Η ομάδα είναι πολύ ανταγωνιστική, αν εξαιρέσουμε ένα ματς που μάς έφυγε σχεδόν απ’ την αρχή και ήμασταν κακοί, έχουμε παλέψει όλα τα παιχνίδια. Ακόμη και τα δύο συνεχόμενα που χάσαμε στο τελευταίο κομμάτι του Γενάρη, που κάναμε μια αγωνιστική «κοιλιά», τα χάσαμε απ’ το 37’ και μετά. Βέβαια, επειδή το πρωτάθλημα είναι πολύ μικρό, υπάρχει ρεπό και με μία νίκη ή ήττα αλλάζεις θέση, εμείς, ενώ έχουμε κάνει καλό ρεκόρ και έχουμε κάνει μπασκετική υπέρβαση θα έλεγα, δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με την υπόθεση των play-out. Είμαστε στη μία νίκη και δεν έχουμε το goal average από δύο ομάδες που μας «κυνηγούν». Νομίζω ότι πρέπει να παλέψουμε και τα δύο παιχνίδια και να δούμε τι μέλει γενέσθαι».

Για τα δυο τελευταία παιχνίδια με Γέφυρα (εκτός) και Πανσερραϊκό: «Δύσκολα παιχνίδια, είναι πολύ καλές ομάδες και οι δύο, οι οποίες είναι στις θέσεις των play-off αυτήν τη στιγμή. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας και θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Δε σας κρύβω ότι έχει «αδειάσει» και λίγο η ομάδα πνευματικά και λόγω του νεαρού της ηλικίας. Μετά από πολύ δουλειά και 7 μήνες πνευματικά δεν είμαστε στο level που θα ήθελα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα».

Για το λόγο που πήγε στον Λεύκιππο: «Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια πέρυσι με το Αγρίνιο στην Α2, η ομάδα ήταν με το ενάμισι πόδι στον υποβιβασμό όταν πήγα εκεί. Δουλέψαμε πάρα πολύ καλά με τα παιδιά εκεί, φτιάξαμε το κλίμα και κάναμε τεράστιες νίκες, με αποκορύφωμα ότι πήραμε το πλεονέκτημα έδρας στα play-out, παίξαμε με τον Φίλιππο, όπου η ομάδα κατάφερε σε γεμάτο γήπεδο να κάνει το 3-2 και να μείνει στην κατηγορία. Τα υπόλοιπα με στεναχώρησαν, ήταν κάποια πράγματα που θέλω να τ’ αφήσω πίσω. Ήθελα να μείνω εκεί, δεν το κρύβω, δεν έγινε, πήγαμε παρακάτω.

Η συνομιλία με τον πρόεδρο του Λευκίππου που έγινε στη συνέχεια, του κύριου Ματθαίου Σαββίδη, το ότι έχει εξαιρετικό όραμα για την ομάδα, το ότι αφιερώνει χρήμα και ώρες για να «χτίσει» αυτό που «έχτισε» εδώ, ο σεβασμός προς το πρόσωπό μου και η τεχνογνωσία του για να κάνουμε κάτι μεγαλεπήβολο, ήταν θελκτικά για εμένα. Είναι πολύ τιμητικό ένας επιχειρηματίας, ένας γιατρός και πολύ αναγνωρίσιμος άνθρωπος της πόλης να σού λέει τι θέλει και να σε αναγνωρίζει ως προπονητή».

Για το στόχο του όσον αφορά τον Λεύκιππο: «Θα ήθελα σίγουρα να έχουμε υγεία, να τελειώσει η χρονιά η οποία θεωρώ ότι έχει θετικό πρόσημο μέχρι στιγμής. Να μάθει η πόλη την ομάδα και να μπει πιο πολύ ως οργανισμός στο εύρος της πόλης. Αυτός είναι ο σκοπός μου εμένα, με την καλή πορεία της ομάδας να βοηθηθεί ο πρόεδρος και η διοίκηση, να έρθουν κάποιοι χορηγοί κοντά στην ομάδα, να βοηθήσει πιο πολύ η πόλη, η δημοτική αρχή και η περιφέρεια. Νομίζω ότι η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα λόγω και του γηπέδου. Θα ήθελα να μπορέσω κι εγώ να βάλω πράγματα με την εμπειρία μου, να βοηθήσουμε να στελεχωθεί και να κάνει ο σύλλογος το βήμα παραπάνω. Ο σύλλογος έχει και 300 παιδιά στις ακαδημίες και αυτό δείχνει τη θέληση, τη «δίψα» και την αγάπη για το μπάκσετ που έχουν οι εμπλεκόμενοι και θέλω να είμαι αρωγός σε αυτό».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Το γήπεδό μας χωράει 5000 και όταν έχει 500 άτομα μέσα είναι άδειο. Νομίζω ότι ο κόσμος θέλει λίγο ενημέρωση και promotion απ’ την πόλη ο κόσμος και νομίζω ότι το επόμενο βήμα είναι να μπει το μπάσκετ στην πόλη μέσω της ομάδας».