Βαθιά συγκινημένος ο Αντώνης Αντωνιάδης στην κηδειά Παπαϊωάννου! «Αχ ρε Μίμη…» αναστέναξε (+photos)

Ραγίζουν καρδιές στη Νέα Φιλαδέλφεια εκεί που λαμβάνει χώρα από τις 09:00 το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίμη Παπαϊωάννου. Λίγο πιο μακριά από εκεί που μεγαλούργησε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα, το πάλαι ποτέ «Στάδιον ΑΕΚ» που βρίσκεται πλέον η «OPAP Arena».

Από το πρωί παιρνούν συγγενείς, φίλοι, οπαδοί της Ένωσης και παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου για να αποχαιρετήσουν τον «αρχηγό των αρχηγών» της ΑΕΚ. Αφήνουν στο φέρετρό του λάβαρα, σημαίες, σημειώματα και άλλα πράγματα που συνδέουν τον κόσμο με τον μύθο της ομάδας τους.

Συγκινητική είναι η παρουσία ποδοσφαιριστών όλων των ομάδων στο λαϊκό προσκύνημα του «Μίμαρου», όπως γράφουν τα σημειώματα που αφήνει ο κόσμος. Ο Κώστας Νεστορίδης, αγωνιστικός διόσκουρος του Παπαϊωάννου μπήκε υποβασταζόμενος στην εκκλησία και λύγισε πάνω από το φέρετρο του «αδερφού» του που έφυγε από τη ζωή στα 93α γενέθλια του ίδιου. Ο Ηλίας Ατματσίδης, ο Στέλιος Μανωλάς, ο Λύσανδρος Γεωργαμλής, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, ο Χρήστος Αρδίζογλου, ο Βασίλης Δημητριάδης είναι λίγες από τις παλιές δόξες της ΑΕΚ που δίνουν το παρών στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Tα βλέμματα συγκέντρωσε και η μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού, ο Ξανθιώτης Αντώνης Αντωνιάδης που αναφώνησε «Αχ ρε Μίμη» πάνω από το φέρετρό του, όπως και ο Νίκος Σαρκάγνης που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην καριέρα του.