Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε την ημερίδα «Ο αθλητισμός που θέλουμε για τα παιδιά μας»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος φαίνεται να έμεινε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από την ημερίδα που πραγματοποίησε με θέμα «Ο αθλητισμός που θέλουμε για τα παιδιά μας». Στην ημερίδα μίλησαν καταξιωμένοι επιστήμονες με την ανακοίνωση του Εθνικού να αναφέρει:

«Σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου διοργάνωσε ο Εθνικός σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής ΔΠΘ και το Κέντρο Πρόληψης Έβρου, μία άκρως επιτυχημένη Ημερίδα με θέμα “Ο Αθλητισμός που θέλουμε για τα παιδιά μας”. Οι ομιλητές της ημερίδας είναι καταξιωμένοι επιστήμονες στον τομέα τους.

Ο κ Αθανάσιος Βερβερίδης Phd Ορθοπεδικός Χειρουργός, Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΔΠΘ

Ο κ. Βραχιώλιας Στράτος Ψυχολόγος, Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Έβρου

και ο κ. Φουντουκίδης Ιωάννης Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Τεχνολόγος Τροφίμων.

Με πολύ ενδιαφέρουσες θεματολογίες αποσαφήνισαν στις ομιλίες τους απορίες και προβληματισμούς αθλητών, γονέων και προπονητών πάντα με κέντρο το παιδί. Ο κ Βερβερίδης αναφέρθηκε στους αθλητικούς τραυματισμούς, τη συχνότητά τους και τις αιτίες που είναι πιθανό να τους προκαλέσουν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής δράσης των αθλητών. Τους τρόπους αντιμετώπισης και τους τρόπους αποφυγής καθώς και τη σημασία της αποκατάστασης με τη ανάλογή επιλογή μεθόδων.

Ο κ. Βραχιώλιας ανέπτυξε με απλό, καθηλωτικό τρόπο και πολλά παραδείγματα μέσα από τον κόσμο του αθλητισμού, πως μπορούν να στηρίξουν οι γονείς και οι προπονητές τους στόχους και τον αγώνα των αθλητών, πάντα με γνώμονα να είναι ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι με τις επιλογές τους στο άθλημα που έχουν επιλέξει. Κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε ότι “Όσο οι νέοι μας είναι στον χώρο του Αθλητισμού, υπάρχει Ελπίδα”.

Ο τρίτος ομιλητής μας ο κ Φουντουκίδης παρέθεσε διατροφικές προτάσεις, ώστε οι αθλητές να προετοιμάζουν το σώμα τους μέσω της σωστής διατροφής, για να αντέχουν την καταπόνηση των αγώνων και επίσης να μπορούν να πετυχαίνουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Τέλος “διέψευσε” διατροφικούς μύθους, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μέσα από την διαφήμιση για την προώθηση σκευασμάτων καταφεύγουν οι νέοι, προκειμένου να επιτύχουν γρηγορότερα και ευκολότερα τους στόχους τους.

Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο κ. Νικήτας Παπαπαντελής καθηγητής Φυσικής Αγωγής, διακεκριμένος προπονητής και συγγραφέας πλέον, την περίοδο αυτή εκδίδεται το βιβλίο του “Αλεξανδρούπολη 1920-1974 Φωνές από το Παρελθόν” μία προσέγγιση της αθλητικής κουλτούρας στην κοινωνική ζωή και στη πολυπολιτισμικότητα της πόλης μας.

Στην Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ κ Κωνσταντίνος Βαδικόλιας και ο Αντιπρόεδρος του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ κ Γεώργιος Πασσιάς.

Να ευχαριστήσουμε όλους όσοι εθελοντικά βοήθησαν στην ημερίδα, τον κ Ζουμπουρτικούδη Σταμάτη, τον Σλαβίδη Νίκο, τον Αλέξανδρο Βραχιώλια, τον Κολομπρατσίδη Χρήστο και τονΚολομπρατσίδη Βασίλη».