Challenge Cup: Με πρώτο σκόρερ και τους πιο κρίσιμους πόντους από Κουμεντάκη κυπελλούχος Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Με τον Αλεξανδρουπολίτη Ραφάηλ Κουμεντάκη να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του τελικού αλλά να κερδίζει και τους κρίσιμους πόντους, ο Ολυμπιακός κέρδισε το βράδυ της Τετάρτης στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για δεύτερη φορά με 3-0 σετ την Μακάμπι Τελαβίβ και κατέκτησε το CEV Challenge Cup.

Ο νεαρός Εβρίτης σημείωσε 13 πόντους (10/14 επιθέσεις, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 73% υπ. – 60% άριστες) και ηγήθηκε στην σχετική λίστα των Στερν, Γκουσταβάο και Ιντάλγκο που σημείωσαν από 11, 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Κυρίως όμως ήταν αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει την τελευταία επίθεση στο δεύτερο σετ, που σήμανε την κατάκτηση του τροπαίου από τους Πειραιώτες αλλά και εκείνος που κέρδισε το μπλοκ άουτ με το οποίο ολοκληρώθηκε ο αγώνας.

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-21, 25-16) σε 74 λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι», στις τάξεις των οποίων εκτός από τον Ραφαήλ Κουμεντάκη ανήκει και ο επίσης Αλεξανδρουπολίτης Ανέστης Δαλακούρας, πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τρίτου τους ευρωπαϊκού τίτλου, μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1996 (ομάδα που είχε ως παίκτες τους Εβρίτες Γκιούρδα, Μουστακίδη, Τσακιρόπουλο και προπονητή τον νυν κόουτς του Αθλου Ορεστιάδας Γιάννη Λάιο) και το Top Teams Cup του 2005 (ομάδα στην οποια μετείχε και τότε ο Τσακιρόπουλος). Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ελληνική ομάδα με κατάκτηση ευρωπαϊκών τροπαίων.