Γ’ Εθνική: «Πέταξε» στα σκουπίδια την νίκη με τον Καμπανιακό και παρότι πολύ καλύτερος ο Ορφέας ηττήθηκε από τον Αγροτικό Αστέρα

Αν και καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Ορφέας Ξάνθης ηττήθηκε με 1-0 στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα και πέταξε στα σκουπίδια το τρίποντο με τον πρωτοπόρο Καμπανιακό.

Ο ελλιπής Ορφέας μπήκε καλά είχε ένα μακρινό φάουλ με τον Κουτσό και ένα σουτ με τον Ιωαννίδη και στο 17′ ζήτησε πέναλτι με τον Κουκουρίγκο που πήγε να περάσει την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή αλλά κόπηκε από χέρι αμυντικού με τον Κατερινιώτη διαιτητή Ασλανίδη να μην βλέπει την παράβαση.

Μάλιστα λίγο αργότερα έγινε το 1-0 όταν στην πρώτη ευκαιρία του ο Αγροτικός άνοιξε το σκορ με σουτ του Κωτσούλα που εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Ορφέα και κακό διώξιμο των αμυντικών. Ο Ορφέας πίεσε για την ισοφάριση και απείλησε σε σουτ των Μαυρόπουλου και Τορομανίδη που δεν ανησύχησαν το Καζέλη, όπως και με το μακρινο σουτ του Κουτσού που πέρασε μόλις άουτ. Λίγο πριν το ημίχρονο ο Ορφέας είχε μια μεγάλη φάση αλλά ο Κουκουρίγκος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Ιωαννίδη από τα πλάγια.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ο Ορφέας πίεζε και στον 47′ να έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία σε δυνατό σουτ του Τορομανιδη που ανάγκασε τον Καζέλη σε εντυπωσιακή εκτίναξη στην γωνία κρατώντας το μηδέν. Λίγο αργότερα ο Γεωργιάδης έδειξε πως είναι σε ετοιμότητα όπως και στο ματς με τον Καμπανιακό και έδιωξε τα σουτ των Παρασίδη και Νίκου με τον Ορφέα να απειλεί δις με τον Παπαδόπουλο για την ισοφάριση. Αρχικά στο 80′ με αδύναμη κεφαλιά από καλή θέση όπως και στο 85΄να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή από σέντρα του Κατρανίτσα, με το τελικό 1-0 να βάζει σε περιπέτειες τους Ξανθιώτες.

Στους 23 βαθμούς έμεινε ο Ορφέας Ξάνθης, τρεις λιγότερους από την παραμονή πριν τον τελικό στην Αλεξανδρούπολη κόντρα στην υποβιβασμένη αλλά ζημιάρα τοπική ομάδα που παλεύει όλα της τα παιχνίδια, ενώ ο Αγροτικός Αστέρας με το 2/2 στην έδρα του κόντρα σε Αλεξανδρούπολη και Ορφέα έφτασε τους 18 βαθμούς, διατήρησε ζωντανές τις λίγες ελπίδες του για την σωτηρία πριν τον νέο εντός έδρας τελικό κόντρα στον ντεφορμέ Πανδραμαικό.

Ο διαιτητής Ασλανίδης ελέγχεται για την φάση του πέναλτι. Βοηθοί οι Καλορογιάννης και Τσικλητάρη από την ΕΠΣ Πιερίας (φωτο erasitexnika)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Καζέλης, Βασίλας, Κοτανίδης, Καγκελίδης, Παρασίδης (65΄ Τσολάκης), Ζουλούμης, Κωτσούλας, Αρμενάκης (55΄ Νίκος), Θεοδωρίδης, Ζήση (55΄ Γαβαλίδης), Λεσάι (90΄Πιεσίκοφ).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γεωργιάδης, Σωτηράκογλου, Κατρανίτσας, Καλαϊτζόπουλος, Λ. Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Ιωαννίδης, Κουτσός, Μελισσόπουλος (65′ Μπογιατζίδης), Τορομανιδης, Κουκουρίγκος.