Καραδοκούν Αντβέρπ και Σταντάρ Λιέγης για τον Εβρίτη Δημήτρη Κεραμίτση

Δεν τα βρίσκει για την επέκταση του συμβολαίου του με τη Ρόμα ο Δημήτρης Κεραμίτσης, κάτι που ολοένα και ενισχύει την προοπτική της καλοκαιρινής πώλησής του, με Αντβέρπ και Σταντάρ Λιέγης ήδη να έχουν βολιδοσκοπήσει σχετικά για τον 19χρονο Εβρίτη κεντρικό αμυντικό.

Καλύτερο σχολείο για έναν κεντρικό (και όχι μόνο) αμυντικό από το ιταλικό ποδόσφαιρο, δύσκολα βρίσκεται. Όχι τόσο, πια, σε επίπεδο παραγωγής, αλλά σε επίπεδο διδαχής των σημαντικών της θέσης.

Εκεί λοιπόν μαθαίνει τα γράμματα από τα εφηβικά του χρόνια ο Δημήτρης Κεραμίτσης, πρώτα στις ακαδημίες της Έμπολι και από τον Σεπτέμβριο του 2021 στη Ρόμα, συνεχίζοντας την παράδοση που έχουν οι «τζιαλορόσι» με τους Έλληνες στόπερ.

Λίγους μήνες μάλιστα μετά την μετακίνησή του στην Αιώνια Πόλη, ο διεθνής με τις “μικρές” εθνικές ομάδες Κεραμίτσης έγινε ο τρίτος νεαρότερος μη Ιταλός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο με τη φανέλα της Ρόμα, όταν ο Ζοζέ Μουρίνιο του έριξε στο γήπεδο στο τέλος της αναμέτρησης της 16ης Ιανουαρίου 2022 με την Κάλιαρι.

Σταθερό και αναντικατάστατο στέλεχος της primavera των πρωτευουσιάνων, τρεις φορές στην τρέχουσα σεζόν βρέθηκε σε αποστολή πρώτης ομάδας, με την πλέον πρόσφατη όλων να είναι πριν δύο μήνες (15/1) στη φιλοξενία της Φιορεντίνα. Προφανής η δυναμική του 19χρονου (γεννημένος 1η Ιουλίου 2004) κεντρικού αμυντικού, αυτονόητη και η πρόθεση της Ρόμα να τον κρατήσει στο Ολίμπικο, ειδικά εφόσον το τρέχον συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024.

Κατά πως φαίνεται οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών δεν εξελίσσονται ομαλά, όπως αποκαλύπτει το sport24, με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο της πώλησης του Κεραμίτση το προσεχές καλοκαίρι.

Δεν είναι τυχαίο πως ήδη την πόρτα της Ρόμα έχουν χτυπήσει δύο βελγικοί σύλλογοι (Αντβέρπ και Σταντάρ Λιέγης), χωρίς ωστόσο να είναι και οι μόνοι που θα διεκδικήσουν τον διεθνή με τις “μικρές” εθνικές ομάδες αμυντικό – έχει για παράδειγμα ψαχτεί και η Σάλκε – σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί ασυμφωνία επέκτασης συμβολαίου με τους Ρωμαίους και έτσι τοποθετηθεί, με κάθε επισημότητα πλέον, στην transferlist του ιταλικού club.

Φώτο: sportime.gr