Super League: Τον ξαναέβαλε στην κορυφή ο Ιωαννίδης – «Έριξε το κάστρο» ο Ολυμπιακός – Όλα τα αποτελέσματα

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League έμελλε να είναι συναρπαστική. «Καθάρισε» και έβαλε ξανά στην κορυφή τον Παναθηναϊκό ο Ιωαννίδης, κέρδισε εμφατικά την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός στην Νέα Φιλαδέλφεια, ΠΑΟΚ και Άρης έκαναν το καθήκον τους ενώ Λαμία και Λεβαδειακός τερμάτισαν με τους ίδιους βαθμούς στην τελευταία θέση.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός:

Στο ντέρμπι της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής αφού επικράτησε με 1-3 της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά». Η ΑΕΚ είδε το γκολ του Πινέδα στο 24ο λεπτό να ακυρώνεται για χέρι στην αρχή της φάσης και το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ. Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ουσιαστικοί, άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Μουκουντί που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά το σουτ του Μπιέλ ξεγελώντας τον Αθανασιάδη για το 0-1 στο 50ο λεπτό.

Μόλις 3 λεπτά αργότερα ο Μπακαμπού νίκησε σε τετ-α-τετ τον Αθανασιάδη για το 0-2, ενώ ο Κανός σε άλλη μια αντεπίθεση έκανε σχετικά εύκολα το 0-3 στο 67′. Οι Πειραιώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπιέλ στο 70′. Το μόνο που κατάφερε η «Ένωση» ήταν να μειώσει με τον Τσούμπερ στο 81ο λεπτό. Ο Πέτρος Μάνταλος δεν αγωνίστηκε για την ΑΕΚ ενώ οι πρώην συμπαίκτες στον Πανθρακικό Αθανασιάδης και Πασχαλάκης έφυγαν με από το γήπεδο με εντελώς διαφορετικά συναισθήματα.

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός:

Στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός θυμήθηκαν σε ποια χώρα αγωνίζονται καθώς το παιχνίδι διακόπηκε στο 13ο λεπτό λόγω επεισοδίων. Μετά την επανέναρξη οι «πράσινοι» ήταν πιο επικίνδυνοι. Μπορεί το πρώτο μέρος να έληξε ισόπαλο, ωστόσο στο 49′ ο Φώτης Ιωαννίδης με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ και ο Κομοτηναίος επιθετικός ήταν αυτός που κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι για το τελικό 0-2 στο 63′. Με τη νίκη αυτή σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ στο ντέρμπι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε ξανά στην κορυφή και βρίσκεται στο +2 από την «Ένωση».

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα:

Στο «Χαριλάου» ο ΠΑΣ Γιάννινα σόκαρε τον Άρη ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 7′ με γκολ του Λιάσου. Οι «κίτρινοι» όμως κατάφεραν να γυρίσουν τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο. Πρώτα με τον Νταρίντα ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 στο 26′ και στην συνέχεια με τον Ματέο Γκαρσία ο οποίος έκανε το 2-1 στο 43ο λεπτό. Στο 2ο μέρος ο Άρης «καθάρισε» τον αγώνα με γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 58′ και είναι έτοιμος για να δώσει μάχες στα play off.

Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης:

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ιωνικός στη Νίκαια καθώς κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και κατάφερε να μην… τερματίσει τελευταίος. Ο Βασίλης Μάντζης πέτυχε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού στο 7ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Βαλεριάνου. Το έργο του Αστέρα του Άκη Μάντζιου έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αλάγκμπε στο 43ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Λεβαδειακός – ΟΦΗ:

Στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας ο Λεβαδειακός έκλεισε με νίκη την κανονική διάρκεια μιας δύσκολης ποδοσφαιρικής χρονιάς και θα μπει με καλή ψυχολογία στα play out αν και στην τελευταία θέση. Με αυτογκόλ του Διαμαντή στο 21′ και γκολ του Νίκα στο 27′ κέρδισε 2-0 τον ΟΦΗ και θα δώσει τα «πάντα» στα play out για να παραμείνει στην κατηγορία. Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και του Πανθρακικού Αλφρέδο Μεχία αποχώρησε τραυματίας στο 66′.

Παναιτωλικός – Λαμία:

Η μοναδική ισοπαλία της ημέρας διαδραματίστηκε στο Αγρίνιο αφού Παναιτωλικός και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 51ο λεπτό με τον Καρέλη έπειτα από λάθος του Γκαραβέλη που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, κατάφερε να ισοφαρίσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 71ο λεπτό. Ο Ξανθιώτης Γιώργος Ξενιτίδης δεν αγωνίστηκε στο σημερινό παιχνίδι.

Βόλος – ΠΑΟΚ:

Στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να έχουν καλύτερο πλασάρισμα στα play off. Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου ήταν αυτή που πήρε τους τρείς βαθμούς με 0-1. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκμεταλλεύτηκε το καλό του 1ο ημίχρονο και με γκολ του Μπράντον Τόμας έπειτα από γύρισμα του Νάρεϊ στο 30ο λεπτό πήρε το αποτέλεσμα που τον φέρνει στους -7 από την κορυφή.