Γ’ Εθνική: ΓΙΓΑΝΤΑΣ Ορφέας Ξάνθης έσπασε το αήττητο του πρωτοπόρου Καμπανιακού με δύο «τεμάχια» Πασχαλάκη

Μεγάλη νίκη με σκορ 2-0 πανηγύρισε ο Ορφέας Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ επί του Καμπανιακού στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Αν για πολλούς ήταν έκπληξη, για την αρμάδα του Μπάμπη Χατζημεστή δεν ήταν καθώς υπήρχε μεγάλη πίστη για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον πρωτοπόρο και πολύ ισχυρό Καμπανιακό.

Πρώτη καλή στιγμή στο 9ο λεπτό για την ομάδα της Χαλάστρας με το σουτ του Προσκυνητόπουλου να περνάει άουτ, ενώ λίγα λεπτά μετά ο Πασχαλάκης αστόχησε ύστερα από πάσα του Μαυρόπουλου, στην πρώτη αξιόλογη τελική για τους Ξανθιώτες.

Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Καμπανιακός απείλησε δύο φορές από εκτελέσεις κόρνερ. Αρχικά ο γκολκίπερ Γεωργιάδης απομάκρυνε με υπερένταση την κεφαλιά του Ρακαβίνα, ενώ στο δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ και πάλι ο Ρακαβίνας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Το 0-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με ισχυρή βροχόπτωση να έχει ξεκινήσει στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Καμπανιακός μπήκε αρκετά ορεξάτος στην αναμέτρηση με σκοπό να πετύχει το τέρμα, ωστόσο όχι μόνο δεν το πέτυχε, αλλά βρέθηκε και πίσω στο σκορ καθώς στο 62ο λεπτό ο Τορομανίδης Τροφοδότησε τον Πασχαλάκη στην πλάτη της άμυνας και ο τελευταίος με άψογο πλασέ νίκησε τον Γιακουμή για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γεωργιάδης δήλωσε και πάλι «παρών», απομακρύνοντας την κεφαλιά του Προσκυνητόπουλου πολύ εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν στη μεγαλύτερη φάση του Καμπανιακού μετά το 1-0.

Ο Ορφέας Ξάνθης άντεξε στην δεδομένη πίεση των πρωτοπόρων με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργεία ψάχνοντας σε κάθε ευκαιρία τις κόντρα επιθέσεις και σε μια από αυτές καθάρισε το ματς καθώς αυτή τη φορά ο Κουκουρίγκος τροφοδότησε τον Πασχαλάκη και εκείνος για δεύτερη φορά νίκησε τον Γιακουμή, διαμορφώνοντας το 2-0.

Η πίεση των Χαλαστρινών δεν απέφερε καρπούς στα τελευταία λεπτά και δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα.

Πολύ σημαντική τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά για τους Ξανθιώτες που έπιασαν τον Άρη Αβάτου (έχει κάνει το ρεπό του) στους 23 βαθμούς λίγο κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο Καμπανιακός παρά την ήττα παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 40 βαθμούς.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Καμπανιακός υποδέχεται τον Πανδραμαϊκό ενώ ο Ορφέας Ξάνθης θα παίξει μέσα στον Αγροτικό Αστέρα.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γεωργιάδης, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Σωτηράκογλου (53′ Ιωαννίδης), Κουτσός, Μελισσόπουλος (67′ Κουκουρίγκος), Τορομανίδης, Πασχαλάκης.

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ: Γιακουμής, Καθάριος Π., Βοσκόπουλος, Ρακαβίνας, Μαγκούτης (62′ Ξανθόπουλος), Σαρβανίδης, Ιγνατίδης, Προσκυνητόπουλος, Καθάριος Ν. (83′ Παπακωνσταντίνου), Μανιός (46′ Πόζογλου), Μπουτζίκος.