Γ’ Εθνική: Απόρθητο κάστρο το ΔΑΚ Κομοτηνής και νέα νίκη του Πανθρακικού παρά τις απουσίες επί του Ποσειδώνα Μηχανιώνας

Μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 πανηγύρισε ο Πανθρακικός επί του Ποσειδώνα Μηχανιώνας στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Μπροστά σε περίπου 700 φιλάθλους και παρά τις απουσίες πολλών βασικών παικτών, όπως των Ντίνα, Αντωνιάδη και Βάσκου, ο Πανθρακικός μπήκε πολύ πιο δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησε μόλις στο 1ο λεπτό, όταν ο Γκουτσίδης με ωραία ενέργεια από δεξιά τροφοδότησε τον Φουρλατάρα και ο τελευταίος αστόχησε στο σουτ υπό καλές προϋποθέσεις.

Στο 4ο λεπτό ήταν η σειρά του Νάση Στοΐνοβιτς να απειλήσει από αριστερά, ωστόσο το σουτ πέρασε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του πολύπειρου γκολκίπερ Ηλία Κυριακίδη με μεγάλη θητεία στην Super League.

Στο 9ο λεπτό ο Χιντζίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από την δεξιά μεριά σημάδεψε το απέναντι «γάμα» του Κυριακίδη, με τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 14ο λεπτό ο Κυριακίδης μπλόκαρε την κεφαλιά του Στοΐνοβιτς, ενώ στο 23ο λεπτό η ομάδα της Κομοτηνής έφτασε μια ανάσα από το γκολ, ωστόσο μετά τη σέντρα του Χιντζίδη και την ασθενή επέμβαση του Κυριακίδη, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Φουρλατάρα και πέρασε άουτ, σε μια φάση που θύμισε… φλίπερ.

Ένα λεπτό μετά ο Πανθρακικός κέρδισε πέναλτι. Ο πολύ δραστήριος Γκουτσίδης από δεξιά τροφοδότησε τον Φουρλατάρα και εκείνος με περίτεχνη ενέργεια μέσα στην μεγάλη περιοχή ανατράπηκε, με τον πρώτο διαιτητή να δείχνει χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα.

Ο Γκουτσίδης ανέλαβε την εκτέλεση και παρά την σωστή εκτίμηση του Κυριακίδη που έπεσε στην αριστερή του γωνία, άνοιξε το σκορ για το 1-0 μέσα σε πανηγυρισμούς.

Στο 41ο λεπτό ο Πανθρακικός άγγιξε το δεύτερο γκολ, όταν σε φάση διαρκείας ο Κυριακίδης απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο το γυριστό σουτ του Γκουτσίδη, ενώ στην εξέλιξη ο Στοΐνοβιτς έστειλε τη μπάλα άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση για το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να οδεύουν στα αποδυτήρια με τον δείκτη του σκορ στο 1-0 και τον Ποσειδώνα να μην έχει ούτε καν υποψία φάσης, καθώς ο γκολκίπερ Κοτσάκης ήταν… θεατής.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μπόρα, αλλά παρ’ όλα αυτά ο αγωνιστικός χώρος παρέμεινε σε πολύ καλό επίπεδο.

Πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη στο 60ο λεπτό, με το μακρινό σουτ του Χακάν να απομακρύνει ο Κυριακίδης δύσκολα σε κόρνερ, επέμβαση που πανηγυρίστηκε σαν γκολ από τον πολύπειρο γκολκίπερ που κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο τελευταίο 20λεπτο και με το σκορ στο 1-0 ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας άρχισε να… ξεμυτίζει στην αναμέτρηση μη έχοντας πλέον κάτι άλλο να χάσει και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάρισε στο 70ο λεπτό, με τον Δεληζάνο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσάκη από πολύ μακρινή απόσταση, στην μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς.

Ο Ποσειδώνας κέρδισε αρκετά μέτρα στο γήπεδο και… άγχωσε τον Πανθρακικό που θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα την αναμέτρηση, ωστόσο δεν είχε την μεγάλη ευκαιρία με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε, καθώς η τελευταία φάση ανήκε στον Πανθρακικό στο 89ο λεπτό με το σουτ του Φουρλατάρα να απομακρύνει στη γωνία του ο Κυριακίδης.

Η ομάδα της Κομοτηνής κράτησε για 10ο παιχνίδι την έδρα της και ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 35 βαθμούς, προσπερνώντας την Μηχανιώνα που έμεινε στους 33, έχοντας όπως κάνει και το ρεπό της.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Πανθρακικός θα παίξει μέσα στον ΑΟ Καβάλας, ενώ η Μηχανιώνα θα αντιμετωπίσει τον ανεβασμένο Θερμαϊκό εκτός έδρας.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κοτσάκης, Καλογρανας, Χιντζίδης, Σιδηρόπουλος, Κούσουλας, Χακάν, Γιαννακιτσίδης, Σμάλης (50′ Βαφειάδης), Φουρλατάρας, Στοΐνοβιτς (67 Μπαϊκαρά), Γκουτσίδης (83′ Αρετάς).

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: Κυριακίδης. Πάστρας (76′ Τσακίρης), Δεληζάνος, Λαγόντζιος, Τραχανάς (46′ Προύντζης) Καλίδης, (46′ Τόσκας), Κωστίκος (65′ Ξιφιλίνος), Τεμερτζόγλου, Ξανθόπουλος, Γκέσιος, Κανέλλης (46′ Μηλόπουλος).