Αλλαγή διοικήσεως της XVI Μεραρχίας στο Διδυμότειχο

Με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού τοποθετήθηκε πρόσφατα Διοικητής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο, ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, σε αντικατάσταση του αποχωρούντος Διοικητού Υποστρατήγου Θεοδώρου Χατζηγεωργίου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Υποδιοικητού στην Α΄ Στρατιά.

Της τελετής παράδοσης – παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε στο Στρατηγείο της Μεραρχίας, με τιμώμενο πρόσωπο τον διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωσταντάκο, την Παρασκευή, 10η του μηνός Μαρτίου, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο της πολεως Διδυμοτείχου.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστασία Γκαρά, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης και Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Περιφερειακός Αστυνομικος Διευθυντής Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Πασχάλης Συριτούδης, οι Διοικητές των Μονάδων της XVI Μεραρχίας και εκπρόσωποι φορέων.

Πηγή: evros24.gr