Χρυσή η Άννα Κορακάκη στα 10 μέτρα πιστόλι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ταλίν της Εσθονίας

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο αεροβόλο πιστόλι στα 10 μ. στο Ταλίν της Εσθονίας και εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η Άννα Κορακάκη μετά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο πιστόλι 25μ. στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι το 2018, το χρυσό στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019 στο Μινσκ και τα χρυσά στους Μεσογειακούς Αγώνες (Ταραγόνα 2018, Οράν 2022) τώρα έγινε και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ταλίν.

Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο η 27χρονη σκοπεύτρια από τη Δράμα νίκησε τη Γαλλίδα, Καμίλ Γιεντρεζέφσκι με 16-14 και ανέβηκε στο πιο υψηλό σκαλί του βάθρου στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά το ασημένιο στο Όσιγιεκ το 2019 και το χάλκινο στο Βρότσλαβ το 2020.

Η Γιεντρεζέφσκι εξασφάλισε επίσης την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη Χριστίνα Μόσχη να καπαρώνει το δεύτερο ολυμπιακό εισιτήριο από αυτή τη διοργάνωση. Ανάμεσά τους στην 3η θέση ήταν η Ελμίρα Καραπετιάν από την Αρμενία.