Ανακοπή από την Εισαγγελία Ροδόπης κατά τη απόφασης ίδρυσης και λειτουργίας του συλλόγου «Φενέρμπαχτσε Δυτικής Θράκης»

Ανακοπή κατά της απόφασης ίδρυσης και λειτουργίας του Συλλόγου με την επωνυμία «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε στη Δυτική Θράκη» άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης.

Η σύσταση του εν λόγω συλλόγου είχε γίνει από το Ειρηνοδικείο Κομοτηνής και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις καθώς στην ονομασία του περιλαμβάνονταν ο αμφιλεγόμενος όρος «Δυτική Θράκη».

Εγγραφη καταγγελία έκανε ο πρόεδρο του Πόντου Θρυλορίου Μιχάλης Κακουλίδης, το θέμα έφτασε μέχρι και τη Βουλή ενώ παρέμβαση πραγματοποίησε και η πρώην πρωθυπουργός και επίτιμη πρόεδρος Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Την Τρίτη (28 Φεβρουαρίου) επιδόθηκε στην «Φενερμπαχτσε Δυτικής Θράκης» το δικόγραφο της ανακοπής, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο σύλλογος δηλώνοντας την λύπη του για την εξέλιξη αυτή.

Οπως υποστηρίζει, ο σύλλογος «ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους», «δεν παραβίασε τους νόμους του Ελληνικού κράτους» και «στοχοποιήθηκε αδίκως με ψευδείς ισχυρισμούς και προκαταλήψεις».

«Θα διεκδικήσουμε το δίκαιο μας μέχρι το τέλος. Να σημειωθεί ότι είμαστε ένας Σύλλογος Φιλάθλων», επισημαίνεται στην ανάρτηση που ανέβηκε στην σελίδα του στο facebook. Η ανάρτηση έχει ως εξής:

Στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Μετά λύπης ενημερωθήκαμε για την Ανακοπή που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών κατα της ίδρυσης και λειτουργίας του συλλόγου μας, το δικόγραφο της οποίας μας επιδόθηκε σήμερα.

Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους και από την ημέρα ίδρυσης μέχρι και σήμερα δεν παραβίασε τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Ο σύλλογος μας στοχοποιήθηκε αδίκως με ψευδείς ισχυρισμούς και προκαταλήψεις. Θα διεκδικήσουμε το δίκαιο μας μέχρι το τέλος. Να σημειωθεί ότι είμαστε ένας Σύλλογος Φιλάθλων».