Γ’ Εθνική: Μαγικό Άβατο στο δεύτερο ημίχρονο έφερε τούμπα το ματς με τρία γκολ σε 7 λεπτά στη Δράμα

Σπουδαία νίκη με σκορ 2-3 με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο πανηγύρισε ο Άρης Αβάτου μέσα στη Δράμα επί της Δόξας στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα και για τις δύο ομάδες, καθώς παρά τον ρυθμό στην αναμέτρηση, ελάχιστες φάσεις δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα Δράμας απείλησε πρώτη με το σουτ του Ιορδανίδη στο 49ο λεπτό να μπλοκάρει ο Καρά Ισμαήλ.

Στο 53ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με το εύστοχο πλασέ του Ξανθιώτη Νίκου Σαμπανίδη ύστερα από ασίστ του Κυριακίδη για το 1-0.

Ο Άρης Αβάτου αντέδρασε στο 61ο λεπτό, όταν ο Μουξιός πλάσαρε υποδειγματικά με ψυλοκερμαστό σουτ τον Πάππο για το γκολ της ισοφάρισης έπειτα από ωραία ασίστ του Κοντογιαννίδη για το 1-1.

Οι Ξανθιώτες δεν έμειναν εκεί και μέσα σε ένα δίλεπτο έφτασαν στην ολική ανατροπή του σκορ, με τον Γκαρνέτα στο 62ο λεπτό να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα των «μαυραετών» και με σουτ έξω από την περιοχή να διαμορφώνει το 1-2.

Οι παίκτες του Κώστα Μπερδελή ωστόσο δεν κράτησαν ούτε δύο λεπτά το προβάδισμα, αφού και πάλι ο Νίκος Σαμπανίδης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στο 64ο λεπτό ύστερα από ασίστ του Ανθουλάκη συνέχισε την βροχή των γκολ και ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 68ο λεπτό ο Άρης Αβάτου χτύπησε ξανά, με τον Τενεκέ να βρίσκεται αμαρκάριστος μέσα στην μεγάλη περιοχή και με υποδειγματική κεφαλιά να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του για το 2-3.

Η Δόξα Δράμας έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει και πάλι άμεσα, ωστόσο η κεφαλιά του Θεοδοσιάδη στο 71ο λεπτό σταμάτησε στο δοκάρι του Καρά Ισμαήλ.

Από εκεί και πέρα οι Ξανθιώτες ήταν πάρα πολύ σοβαροί και με πολύ καλή αμυντική λειτουργία κράτησαν το υπέρ τους σκορ και έφυγαν από τη Δράμα με το πολύτιμο τρίποντο.

Ο Άρης Αβάτου ανέβηκε στους 23 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα κάνει το ρεπό του για τον β’ γύρο, ενώ η Δόξα Δράμας του Ξανθιώτη προπονητή Γιάννη Αποστολίδη έμεινε στους 24 και θα υποδεχθεί το Παραλίμνιο την επόμενη αγωνιστική.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Γιάννης Αποστολίδης): Πάππος, Πιτσόλης (65’ Ρούτσης), Ιορδανίδης Άρης (84’ Κυριακίδης Σάββας), Φραγκούλης, Κυριακίδης Δημήτρης (84’ Οικονομίδης), Χατζηδημητρίου (65’ Ιορδανίδης Χρήστος), Σαμπανίδης, Ανθουλάκης (74’ Κόντος), Θεοδοσιάδης, Μπλιός, Περσίδης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κώστας Μπεδρελής): Καρά Ισμαήλ, Χασάν Ογλού (65’ Κουτσούμπας), Ψεμματάς (80’ Αναστασιάδης), Τενεκές, Λεωντσάκος, Βασιλάκης, Παναγιωτίδης (31’ Γκαρνέτας), Μούξιος (80’ Ισπυρλίδης), Τσάπαρης, Αναγνωστόπουλος, Κοντογιαννίδης.