Super League: Έκανε την δουλειά της η ΑΕΚ και περιμένει το ντέρμπι – Πέρασε αλλαγή ο Μάνταλος

Η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης του Άκη Μάντζιου και με γκολ των Αραούχο και Γκατσίνοβιτς μείωσε την διαφορά από την κορυφή και περιμένει να δει τι θα γίνει στο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Σε έναν αγώνα που «έγειρε» από νωρίς υπέρ της ΑΕΚ λόγω αποβολής του Καρντάφσκι με απευθείας κόκκινη κάρτα μόλις στο 4ο λεπτό για επικίνδυνο χτύπημα στον Αραούχο η «Ένωση» έκανε το καθήκον της και πλησίασε στον 1 βαθμό τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Αρχικά ο Αραούχο σκόραρε με κεφαλιά βάζοντας μπροστά την ΑΕΚ μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκατσίνοβιτς, ο Βίντα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο αρχηγός της ΑΕΚ την δεύτερη που κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε το 2-0 με ωραίο πλασέ του Γκατσίνοβιτς ο οποίος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά το σουτ του Τσούμπερ που κόντραρε σε αμυντικό στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης.

Δύο λεπτά αργότερα ο προπονητής της «Ένωσης» έβαλε στο παιχνίδι τον Μάνταλο και τον Γαλανόπουλο προσθέτοντας «φρέσκα» πόδια στο κέντρο της ΑΕΚ δίνοντας ανάσες στους Πινέδα και Αραούχο.

Τελικό σκορ 2-0 με την ΑΕΚ να φτάνει τους 53 βαθμούς και να βρίσκεται στην 2η θέση. Μεσοβδόμαδα θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για το κύπελλο στην ρεβάνς του 3-0 του πρώτου αγώνα. Η επόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα θα την φέρει αντιμέτωπη με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Από την άλλη η ομάδα του Άκη Μάντζιου παρέμεινε στους 24 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Ατρόμητο στην Τρίπολη.

Τα highlights του αγώνα: