Επική ατάκα Κεχαγιά: «Ο καλύτερος δικός μου παίκτης στην Ξάνθη ίσως να μην έπαιζε στην Κ17 του ΠΑΟΚ»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε για τον Τζόλη, τον Κωνσταντέλια, τον Κούτσια, τον Κουλιεράκη και τα νέα παιδιά, ένας προπονητής που τους έζησε πολύ έντονα, ο Νίκος Κεχαγιάς.

Ο προπονητής του Νέστου Χρυσούπολης μίλησε και για τους νεαρούς παίκτες, τα «διαμάντια» που αναδείχθηκαν κυρίως από τον ΠΑΟΚ. Και είπε: «Στην εθνική ομάδα είχα τον Κούτσια, τον Κωνσταντέλια, τον Κουλιεράκη, τον Τζόλη και άλλα παιδιά από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Στην μικρή εθνική ομάδα, τώρα, από τους 24 που κλήθηκαν, οι 12 είναι του ΠΑΟΚ. Και εγώ όταν ήμουν στην εθνική, οι περισσότεροι παίκτες, προέρχονταν από τον ΠΑΟΚ. Οι ακαδημίες των μεγάλων ομάδων μαζεύουν κόσμο, έχουν σε αυτές τις ηλικίες, ότι καλύτερο υπάρχει. Θα σας αναφέρω ένα απλό παράδειγμα: Ο καλύτερος δικός μου παίκτης στην Ξάνθη, ίσως να μην έπαιζε στην Κ17 του ΠΑΟΚ. Κυρίως διότι στον ΠΑΟΚ το επίπεδο, ήταν υψηλότατο.

Οι προπονητές των εθνικών ομάδων προσανατολίζονται στην αξιολόγηση παικτών από τις μεγάλες ομάδες. Το είχα και εγώ σαν παράπονο παλαιότερα και έλεγα γιατί να προωθούνται μόνο παίκτες από τις μεγάλες ομάδες στις εθνικές; Προφανώς γιατί εκεί γίνεται καλύτερη δουλειά για την ανάδειξη ταλέντων. Όταν όμως δούλεψα στις εθνικές, κατάλαβα για το τι ακριβώς συμβαίνει. Πρώτα είχα τον Τζόλη, μετά τον Κούτσια. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Ο Τζόλης είχε μία απίστευτη ικανότητα, κοντά στην περιοχή, να κάνει τρομερές εκτελέσεις. Και έβαζε εύκολα γκολ.

Ο Κωνσταντέλιας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Και σαν χαρακτήρας. Ο Τζόλης είχε θράσος στο γήπεδο. Ο Κωνσταντέλιας είχε θρασύτητα και εντός και εκτός. Εκείνο που τον έκανε να ξεχωρίσει ήταν ο σωματότυπός του. Έκανε πολύ απλά κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο. Είχε υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης. Και στο μυαλό του, είχε την επιμονή να προωθήσει την μπάλα μπροστά. Δεν ήθελε να γυρίζει πίσω την μπάλα, ή πλάγια.

Αν μείνει ο Κωνσταντέλιας στην Ελλάδα, θα προσφέρει πολλά στην ομάδα του. Είναι διαφορετικό να ζεις κάποια παιδιά από κοντά και φυσικά να τα αξιολογείς σωστά. Θα ήταν άδικο να πω ότι πιστεύω τον έναν ή τον άλλον νεαρό παίκτη. Ο Κουλιεράκης για παράδειγμα, είναι ένα παιδί που δεν θα σε εντυπωσιάσει, όμως έχει μία απίστευτη σταθερότητα και σοβαρότητα. Σου δίνει πάντα με άριστα το 10, το 8, σε κάθε παιχνίδι».

Ο Κεχαγιάς μίλησε και για τον… πανικό που επικρατεί στην Ξάνθη, αυτό το τριήμερο, εξαιτίας του καρναβαλιού. Και περιέγραψε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο στην Ξάνθη, ούτε για δείγμα. Μάλιστα υποστήριξε: «Πλέον μόνο στα σπίτια μπορούμε να φιλοξενήσουμε, κόσμο, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα. Φανταστείτε πόσο κόσμο έχει ήδη η πόλη της Ξάνθης για την γιορτή του καρναβαλιού.

Τα σχολεία έκλεισαν σήμερα Παρασκευή. Βέβαια πρέπει να σας αναφέρω το εξής: Κάθε Παρασκευή κλείνουν τα σχολεία στην Ξάνθη παραμονή της αποκριάς, αυτό συμβαίνει εδώ και 35 χρόνια. Δεν συνέβη μόνο φέτος, συμβαίνει επί 35 συναπτά έτη. Και απορώ, γιατί δημιουργήθηκε αυτός ο ντόρος και γιατί συζητείται ευρέως, ότι τα σχολεία έκλεισαν την Παρασκευή. Διευκρινίζω, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, τα σχολεία είναι κλειστά τις Παρασκευές».