Conference League: Τέλος η Ευρώπη για τον Σιώπη – Αποκλείστηκε από την Βασιλεία η Τραμπζονσπόρ με χαμένο πέναλτι Μπακασέτα

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι τελείωσε για τον Εβρίτη Μανώλη Σιώπη καθώς η Τραμπζονσπόρ ηττήθηκε με 2-0 από την Βασιλεία που ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Τραπεζούντα αφήνοντας εκτός συνέχειας του πρωταθλητές Τουρκίας. Μοιραίος για την ομάδα του Αμπντουλάχ Αβτζί ο Τάσος Μπακασέτας που έχασε πέναλτι στο 1ο ημίχρονο όταν το σκορ ήταν 1-0.

Το σκορ άνοιξε νωρίς για τους Ελβετούς όταν ο Ζικί Άμντουνι εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μίκαελ Λάνγκ στην πλάτη της άμυνας και έκανε το 1-0 στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 27′ η Τραμπζονσπόρ κέρδισε πέναλτι με τον Μάξι Γκόμεζ όμως ο Τάσος Μπακασέτας δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει για τους Τούρκους γλιστρώντας την στιγμή της εκτέλεσης με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Τραμπζονσπόρ κέρδισε δεύτερο πέναλτι και πάλι με τον Μάξι Γκόμεζ για ανατροπή από τον τερματοφύλακα της Βασιλείας Μάρβιν Χίτς όμως ο διαιτητής Λαόθ αφού συμβουλεύτηκε το VAR ακύρωσε την αρχική του απόφαση. Στο 60′ ο Μανώλης Σιώπης αντικαταστάθηκε από τον Ουμούκ Μπόζοκ σε μια προσπάθεια να γίνει πιο επιθετική η ομάδα και να πετύχει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Τρία λεπτά μετά η Τραμπζονσπόρ σκόραρε με τον Στέφανο Ντένσβιλ όμως το γκολ του ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ.

Παρά τις προσπάθειες της Τραμπζονσπόρ για την ισοφάριση αυτή δεν ήρθε ποτέ, αντ’ αυτού η Βασιλεία πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 76ο λεπτό με τον Άντι Ζεκίρι και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Έτσι οι πρωταθλητές Τουρκίας έμειναν εκτός διοργάνωσης και θα επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα με στόχο να βρεθούν στις 3 πρώτες θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια.