Βραβεύτηκε εις διπλούν ο Γιάννης Μπόσβελης!

Μια σημαντική μέρα ήταν η Κυριακή 19 Φλεβάρη για τον Γιάννη Μπόσβελη αφού εκτός την συνάντησή του με τον αγαπημένο του παίκτη στο Άβατο Κοσμά Γκέκα βραβεύτηκε μαζί με τον Κοζανίτη φορ εις διπλούν από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου αλλά και τον Άρη Αβατου που υπηρέτησε σχεδόν μια επταετία.

Πιο συγκεκριμένα παρέλαβε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην ομάδα του Αρη Αβάτου ως γενικός αρχηγός και ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές για την κατάσταση του γηπεδο μέχρι και τις μεταγραφες, από τον Αντιπρόεδρο της ομάδας και καλό του φίλο Γιάννη Κοτόπουλο, ενώ σημαντικό και τιμητικό ήταν η βράβευση του από μια ομάδα εκτός Ξάνθης από τον Πρόεδρο του Απόλλωνα Παραλιμνίου, Δημήτρη Κεραμάρη (φώτο xanthi-sport).

Ο Γιάννης Μπόσβελης εντάχθηκε στην ομάδα του Άρη Αβάτου τον Δεκέμβριο του 2013 όπου και παρέμεινε σε αυτή μέχρι τις 20.9.2020 από το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδος καθώς και Γενικού Αρχηγού αυτής. Συνεργάστηκε στην διάρκεια που έμεινε σε αυτή με προπονητές τους Χρήστο Σαμαρά, Κυριάκο Κετσιεμενίδη, Γιώργο Μαραντά και Αλέξη Ξανθόπουλο. Κατέκτησε με την ομάδα του Άρη Αβάτου το 2013-14 το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδος της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στους αγώνες μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική όπου τερμάτισε δεύτερη. Το 2014-15 κατακτά η ομάδα το δεύτερο πρωτάθλημα της αλλά και πάλι στα μπαράζ τερματίζει δεύτερη, ενω την σεζόν αυτή βραβεύτηκε από την Ε.Π.Σ. Ξάνθης ως καλύτερος παράγοντας στο τοπικό ποδόσφαιρο μετά από εκλογή των σωματείων.

Το 2016-17 κατακτά το τρίτο πρωτάθλημα Ξάνθης που φέρνει και την άνοδο της ομάδος στην Γ ’Εθνική και την ίδια χρονιά η ομάδα του Άρη Αβάτου κατακτά και το πρώτο κύπελλο της Ε.Π.Σ. Ξάνθης στην ιστορία της με αντίπαλο την Αναγέννηση Θαλασσιάς. Η πρώτη χρονιά 2017-18 της ομάδος στην Γ΄ Εθνική θα φέρει την πέμπτη θέση στην βαθμολογία με 32 βαθμούς καθώς και στον τελικό κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ξάνθης την δεύτερη κατάκτηση αυτού απέναντι στον Ορφέα Ξάνθης. Το 2018-2019 σε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Ξανθιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα καταφέρει η ομάδα του Άρη Αβάτου, να μπεί για πρώτη φορά στους 32 του κυπέλλου Ελλάδος σε ομίλους, όπου αντιμετώπισε την Π.Α.Ε. Παναχαική, Π.Α.Ε.Λεβαδειακός και Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Πειραιώς αφού πρωτίστως έιχε αποκλείσει από τον θεσμό τον Eθνικό Νέου Κεραμιδίου Πιερίας και Π.Α.Ε. Α.Ο.Πλατανιάς.

Στις 20/9/2020 ο Γιάννης Μπόσβελης με δήλωση του αποχώρησε από την ομάδα του Άρη Αβάτου για προσωπικούς λόγους και οικογενειακούς αφού είχε ευχαριστήσει την διοίκηση της ομάδος και την οικογένεια Κοτόπουλου που τον εμπιστεύτηκε την θέση αυτή για όλα αυτά τα χρόνια που εργάστηκε για τον σύλλογο, και στον Κυριακάτικο αγώνα μεταξύ των ομάδων Άρη Αβάτου –Απόλλων Παραλιμνίου η Διοίκηση της ομάδος τον τίμησε για την προσφορά του αυτή.

Με ανάρτησή του ανέφερε: Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την Διοίκηση του Άρη Αβάτου, για την τιμή που μου έκανε τιμώντας το πρόσωπο μου για την προσφορά μου στην επταετή παρουσία μου στο σύλλογο.

Ευχαριστώ επίσης την ομάδα του Απόλλων Παραλιμνίου για την τιμή που μου έκανε και αυτός ο σύλλογος με την βράβευση του προς το πρόσωπο μου για την προσφορά μου στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού Ξάνθης.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

Μπόσβελης Ιωάννης

Πρώην Γενικός Αρχηγός Άρη Αβάτου