Super League: Έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ – «Προσπεράσαμε την αναστάτωση των διαιτητικών αποφάσεων» δήλωσε ο Λουτσέσκου

Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ και το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά. Ικανοποιημένος με τη νίκη ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ρασβάν Λουτσέσκου αλλά απογοητευμένος από τις διαιτητικές αποφάσεις.

Σε έναν αγώνα που και οι δύο «δικέφαλοι» ήθελαν, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που επικράτησε με 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ και την «κράτησε» στην δεύτερη θέση. Το σκορ άνοιξε ο Νάρεϊ με δυνατό σουτ έπειτα από μια μαγική ασίστ του Κωνσταντέλια που ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Από το γκολ και μετά η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο εφαρμόστηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι όταν χάνεις ευκαιρίες και δεν σκοράρεις θα δεχτείς γκολ. Έτσι ο ΠΑΟΚ στο 62′ έκανε το 2-0 με κεφαλιά του Κουλιεράκη έπειτα από σέντρα του Νάρεϊ βάζοντας γερές βάσεις για το τρίποντο.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι παρά την πίεση της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά για να βρει ένα γκολ και έτσι η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου πήρε 3 πολύτιμους βαθμούς εν όψει της συνέχειας. Ο Κομοτηναίος Πέτρος Μάνταλος δεν αγωνίστηκε στον αγώνα αν και ήταν στην διάθεση του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός παρά τη νίκη στάθηκε στις δηλώσεις του στις διαιτητικές αποφάσεις και αισθάνθηκε απογοητευμένος. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Είχαμε συγκέντρωση, φανταστικές αντιδράσεις, πνεύμα μαχητή και αποφασιστικότητα να κερδίσουμε. Αυτό σημαίνει τρεις βαθμούς. Δεν μπορώ να απολαύσω τη νίκη όσο θέλω, για ό,τι είδα στο ημίχρονο, τόση πίεση.

Είναι ντροπή αυτό που εξελίχθηκε, κατά τη διάρκεια, να μας δοθεί ένα φάουλ, μία κόκκινη που δεν δόθηκε. Ήταν πολύ επιθετική η ΑΕΚ στα μαρκαρίσματά της, και όταν δεν δίνονται αυτά τα φάουλ, την οδηγούν να πιέζει. Πρέπει να παρέμβει η ομοσπονδία και η Σούπερ Λιγκ. Αυτά είναι μια γενική κατάσταση, η ΑΕΚ είναι μια φανταστική ομάδα, έχει ένα σπουδαίο προπονητή.

Αλλά είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με όλη αυτή την πίεση δεν είναι εφικτό να παιχτεί ποδόσφαιρο. Τρεις βαθμοί συνεχίζουμε μπροστά».

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 47 βαθμούς, βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά από 23 αγωνιστικές και βάζει πλώρη για το επόμενο παιχνίδι που είναι στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ.

Η «Ένωση» έμεινε στους 50 βαθμούς τέσσερις πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης με μόνο στόχο τη νίκη.