Ανακοινώθηκαν οι 14 υποψήφιοι βουλευτές από τους 16 του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη – Ερωτηματικά για δύο ακόμα ονόματα

Ανακοινώθηκε το 75% των προσώπων που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις επικείμενες εκλογές και εκφράζουν τους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής και της δημιουργίας. Ποιοι είναι οι σίγουροι υποψήφιοι στην Θράκη μέχρι στιγμής;

Ο κύβος ερρίφθη, με την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να συνεδριάζει χθες, Σάββατο, στην Αγίου Κωνσταντίνου με θέμα την έγκριση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Ανανέωση, αμφίπλευρη διεύρυνση, δυναμική παρουσία γυναικών και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Τα πρόσωπα που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση εκφράζουν, όπως σημειώνουν πηγές του κόμματος, όχι τους γόνους της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, αλλά τους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής και της δημιουργίας. Πρόσωπα που «βρίσκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» και φιλοδοξούν να εκφράσουν επάξια αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας έχει ονομάσει «συμβόλαιο Δημοκρατίας και δικαιοσύνης».

Πλέον, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπει στην τελική ευθεία, με τον δρόμο προς τις κάλπες να «μικραίνει» μέρα με τη μέρα. Το μήνυμα για «Δικαιοσύνη παντού» «ταξιδεύει» ήδη από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Και στην Κουμουνδούρου φιλοδοξούν να μπει σε κάθε σπίτι, να φτάσει σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε πανεπιστήμιο και κάθε γειτονιά. Σε αυτόν τον σκοπό τα πρόσωπα που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος θα παίξουν εκ των πραγμάτων σημαντικό ρόλο.

Οι υποψήφιοι σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη:

ΕΒΡΟΣ (6 υποψήφιοι)
Γκαρά Νατάσα, βουλευτής (Ν)
Βαλαβανίδου Σμάρω, δημόσιος υπάλληλος
Μπέρδου Κατερίνα (Π) (Ν), 38 ετών δικηγόρος
Δέδογλου Σπύρος, ελεύθερος επαγγελματίας
Μαλτέζος Μενέλαος, λογιστής, Οικονομικό Επιμελητήριο
Τσολακίδης Βασίλης, αρχιτέκτονας

ΡΟΔΟΠΗ (5 υποψήφιοι)
Χαρίτου Τάκης, βουλευτής
Φερχάτ Οζγκιούρ, οδοντίατρος
Χουσαμετίν Μεμέτ, γιατρός
Γαβρίδου Χριστίνα (Π)
?????? Λείπει ενας που θα ανακοινωθει προσεχώς

ΞΑΝΘΗ (5 υποψήφιοι)
Ζειμπέκ Χουσείν, βουλευτής
Γιαννακίδης Στάθης, πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης
Κυνηγοπούλου Αθηνά, ελεύθερη επαγγελματίας
Τζαμπάζη Μαρία, εκπρόσωπος κοινοτήτων Ρομά
?????? Λείπει ενας που θα ανακοινωθει προσεχώς

Πηγή: avgi.gr