Παρασκευή Σακκά: «Ο στόχος της ανόδου για τη Ροδόπη ’87 είναι ακόμη εφικτός»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η 23χρονη δεξιά οπισθοφύλακας της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας Ροδόπη ’87, Παρασκευή Σακκά στον Ηλία Σχορτσιανίτη και το Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο.

Η 23χρονη δεξιά οπισθοφύλακας Παρασκευή Σακκά αγωνίζεται στη Ροδόπη 87 από 2018 μέχρι σήμερα (φωτό sportsfan). Η ίδια είναι σπουδάστρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, ενώ τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στις Νηρηίδες Φθίας από το 2016-2018.

Η πεισματάρα Παρασκευή κατάγεται από την Ελάτεια Φθιώτιδας και προχώρησε σε μία αναλυτική προσωπική συνέντευξη τόσο για τη φετινή σε υψηλούς στόχους σεζόν για την ομάδα της Κομοτηνής, αλλά απάντησε σε καίρια κοινωνικά θέματα και τις φιλοδοξίες όσον αφορά το αντικείμενο των σπουδών της!!!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

1. Η βαθμολογική θέση της ομάδας σας είναι δίκαιη με βάση την αγωνιστική της έως τώρα παρουσία;

Εάν και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε μια διαφορετική κατάταξη και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν περίοδοι αστάθειας κατά τη διάρκεια ενός πρωταθλήματος, η 3η θέση στην οποία βρισκόμαστε μέχρι στιγμής είναι αντιπροσωπευτική με βάση τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει έως τώρα.”

2. Η Ροδόπη ’87 έχει υψηλές και πρωταγωνιστικές βλέψεις τη φετινή σεζόν; Ποιες αντίπαλες ομάδες ξεχωρίζουν και θα παλέψουν για την πρωτιά:

Έχουμε δει ότι στο πρωτάθλημα μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις, όμως βαθμολογικά είμαστε ακόμα στο παιχνίδι.
Θεωρώ ότι αν συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και φέρνουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε, ο στόχος της ανόδου είναι ακόμα εφικτός. Σίγουρα εκτός από εμάς, οι ομάδες που ξεχωρίζουν στον όμιλο και έχουν τις δυνατότητες να ανέβουν είναι οι Σειρήνες Γρεβενών και η Δόξα 2016.

3. Ο κόσμος της Ροδόπης αποτελεί τον 12ο παίκτη σας;

Φυσικά και ο κόσμος της Ροδόπης αποτελεί τον 12ο παίκτη μας. Η στήριξη του είναι πολύ σημαντική για εμάς και μας δείχνουν έμπρακτα ότι είναι δίπλα στην ομάδα της Ροδόπης αφού δεν είναι λίγες οι φορές που την έχουν ακολουθήσει στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της.
Όμως δεν είναι λίγος και ο κόσμος που έρχεται να μας στηρίξει και να μας παρακολουθήσει στα εντός παιχνίδια γεγονός που δίνει ώθηση και σε εμάς τις παίκτριες να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας!”

4. Αποκρυπτογράφησε μου το προφίλ της προπονήτριας σου Βίκυς Περιβολοπούλου;

Η προπονήτρια μας Βίκυ Περιβολοπούλου αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την ομάδα μας και για όλο το σύνολο της Ροδόπης ’87.
Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ καλό ρόστερ από αξιόλογες παίκτριες.Η αγάπη και η αφοσίωσή της για αυτό που κάνει και για το ίδιο το άθλημα,την ωθεί μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες να καταφέρει να φθάσει την ομάδα της Ροδόπης ’87 όσο πιο ψηλά γίνεται και να επιτύχει τους στόχους της.
Και πόσο μάλλον προσπαθεί να κάνει και εμάς να αγαπήσουμε ακόμα πιο πολύ το ποδόσφαιρο και βρίσκεται πάντα δίπλα μας και μας βοηθάει σε κάθε προσπάθεια μας τόσο αγωνιστικά όσο και προσωπικά!!!

5. Η καλύτερη προσωπική σου εμφάνιση, αλλά και η πιο συγκινητική στιγμή που έζησες μέσα στο γήπεδο;

Την καλύτερη προσωπική εμφάνιση μου θεωρώ ότι την έκανα σ’ αυτό το πρωτάθλημα, στο εντός έδρας ματς με την ομάδα των Σειρήνων Γρεβενών όπου αν και δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ, καταφέραμε να σταθούμε πολύ καλά απέναντι στην αντίπαλη ομάδα φέρνοντας το αποτέλεσμα της ισοπαλίας.
Και μια συγκινητική στιγμή που έζησα στην ομάδα μου ήταν στο εντός και πάλι παιχνίδι με την ομάδα της Βέροιας Ladies όπου με πείσμα και ποδοσφαιρικό θράσος καταφέραμε να ανατρέψουμε το παιχνίδι και να πάρουμε εμείς τους 3 βαθμούς.”

6. Για σένα τι συμβολίζει η “Στρογγυλή Θεά”;

Το “μικρόβιο” του ποδοσφαίρου είχε μπει μέσα μου από πολύ μικρή ηλικία αφού και τα αδέρφια μου ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα.
Το ποδόσφαιρο το έχω γνωρίσει μέσα από τις πολλές πτυχές του, από τις αλάνες και τα πάρκα του χωριού μέχρι τις ομάδες των ανδρών και από εκεί έως τις ομάδες των γυναικών.
Αυτό με έχει κάνει να “ερωτευτώ” ακόμα περισσότερο την “Στρογγυλή Θεά”, η οποία αποτελεί για εμένα μια δίοδο εκτόνωσης από την καθημερινότητα!”

7. Προσωπικοί στόχοι και μελλοντικές φιλοδοξίες;

Πρωταρχικός μου στόχος αποτελεί η απόκτηση του πτυχίου μου αλλά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Για το μέλλον ευελπιστώ να μπορέσω να απασχοληθώ πάνω στο αντικείμενο μου και να συνεχίσω παράλληλα να δραστηριοποιούμαι στον χώρο του ποδοσφαίρου και να καταφέρω το καλύτερο που μπορώ και γιατί όχι να διακριθώ σ’αυτό!”

8. Σε ποιο έτος των σπουδών σου και με τι είδους αντικείμενο σχετίζεται η σχολή σου; Υπάρχει προοπτική στον συγκεκριμένο κλάδο;

Σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και βρίσκομαι στο 5ο έτος φοίτησης μου. Οποιοσδήποτε κλάδος εάν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, πιστεύω ότι μπορεί να έχει και τις κατάλληλες προοπτικές.
Όμως λόγο κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολο για τον καθένα μας, και σίγουρα όλοι μας, όπως και εγώ, προσπαθούμε για το καλύτερο.”

9.Η νεολαία διακατέχεται από προβλήματα; Ο αθλητισμός είναι τρόπος διαφυγής;

Κατά την γνώμη μου η νεολαία έχει αρκετά προβλήματα στις μέρες μας και δυσκολεύεται να ορθοποδήσει σε όλους τους τομείς της ζωής.
Οπότε για κάθε νέο και για εμένα ο αθλητισμός ή με οτιδήποτε άλλο ασχολείται κάποιος, προσφέρει στους νέους μια διέξοδο από την καθημερινότητα και αποτελεί ένας εξαγνισμός της ψυχής, του μυαλού και του σώματος!”

10. Το μήνυμα σου στην ομάδα και μια ευχή;

Εύχομαι η ομάδα μας να συνεχίσει να έχει μια καλή πορεία και να επιτύχει τους στόχους της και εύχομαι καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες και χωρίς τραυματισμούς!!!”