Conference League: Μεγάλη νίκη της Τραμπζονσπόρ επί της Βασιλείας – Βασικός ο Μανώλης Σιώπης

Επιστροφή στην δράση για το UEFA Europa Conference League με την Τραμπζονσπόρ να επικρατεί με 1-0 της Βασιλείας στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στην Τουρκία και να παίρνουν προβάδισμα για την πρόκριση στους «16». Οι πρωταθλητές Τουρκίας κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με τους δύο Έλληνες, Μανώλη Σιώπη και Τάσο Μπακασέτα να ξεκινάνε για άλλη μια φορά βασικοί.

Οι φίλαθλοι της ομάδας από την Τραπεζούντα παρουσίασαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης ένα ξεχωριστό κορεό που απεικόνιζε έναν διασώστη με ένα μωρό στα χέρια του. Στο κράνος του ήταν ζωγραφισμένες οι σημαίες όλων των χωρών που βοήθησαν την Τουρκία στις δύσκολες στιγμές μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Όσον αφορά τον αγώνα η Τραμπζονσπόρ ήταν αυτή που έλεγχε τον ρυθμό και δημιουργούσε τις περισσότερες καταστάσεις για γκολ. Αυτό ήρθε από τον Γενς Στρίγκερ Λάρσεν στο 65′ με τον Δανό να έχει μπει ως αναγκαστική αλλαγή στην θέση του Ελμαλί στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Λίγο αργότερα, σε μια αντεπίθεση, οι Τούρκοι έστειλαν ξανά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του Μάξι Γκόμες δεν μέτρησε λόγω οριακού οφσάιντ που έδειξε το σύστημα VAR.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων και το θέμα «πρόκριση» θα κριθεί την άλλη εβδομάδα (23/2 στις 22:00) στην Ελβετία. Ο Μανώλης Σιώπης δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 38ο λεπτό για διαμαρτυρία και πέρασε εκτός, έχοντας μια γεμάτη εμφάνιση, στο 85ο λεπτό.