Ο «Μανώλης» Αλγκούλ είχε θεατή και αυστηρό κριτή τη γιαγιά «Λία» στο ματς με τον Παναθηναϊκό

Στο γήπεδο παραβρέθηκε η γιαγιά του Μοχάμεντ Αλγκούλ, του Λίβυου κεντρικού του Άθλου Ορεστιάδας, Λία Μανουρά, για να καμαρώσει τον εγγονό της στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Μέσω της ανάρτησης του Άθλου Ορεστιάδας μάθαμε τη γιαγιά Λία Μανουρά η οποία, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της που έβλεπε για πρώτη φορά από κοντά τον εγγονό της Μοχάμεντ να αγωνίζεται. Άλλοτε όρθια, άλλοτε καθιστή, ζούσε με τη δική της αγωνία από την εξέδρα το παιχνίδι του Άθλου στο Μαρούσι, χειροκροτώντας με πάθος κάθε πόντο της ομάδας μας. Και η λήξη του αγώνα τη βρήκε ενθουσιασμένη, παρόλο που στο τέλος ο Αλγκούλ δεν κατάφερε, μαζί με το γλυκό φιλί που έσπευσε να της χαρίσει, να της αφιερώσει και τη νίκη.

Επίσης, στο τέλος του αγώνα η γιαγιά του Μοχάμεντ φωτογραφήθηκε με τον πρόεδρο Γιώργο Τσολακίδη, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας. Μεταξύ αυτών και ο «αδελφός» του Αλγκούλ, όπως χαρακτήρισε τον Άλμπο, λόγω της εξαιρετικής σχέσης που έχει ο Λίβυος κεντρικός με τον πρώην συμπαίκτη του στην αιγυπτιακή Σμούχα.

Έπειτα αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι: «Πραγματικά σε όλο το παιχνίδι είχα μεγάλη αγωνία και χάρηκα πολύ για την ομάδα του Άθλου. Είδα μία ομάδα «δεμένη», με παίκτες μαχητές, με ομαδικό πνεύμα, που χαίρονταν το παιχνίδι και που ξέρουν να κερδίζουν και να χάνουν. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους, που αν και μεγαλύτεροι σε ηλικία έβλεπες μία… έπαρση στη συμπεριφορά τους. Με τον Άλμπο είναι σαν… αδέλφια. Γνωρίζονται από την Αίγυπτο, όπου είχαν παίξει Και τα δυο τους είναι πολύ καλά παιδιά και χαίρομαι που ο Θεός τα έφερε έτσι και έσμιξαν ξανά στην Ορεστιάδα …»

Δηλώσεις όμως έκανε και η γιαγιά, Λία Μανουρά, μετά τον αγώνα του Άθλου, η οποία εδώ και χρόνια ζει με την κόρη της Μάριαμ, τη μαμά του «Χαμούντι» όπως λέει χαϊδευτικά τον Μοχάμεντ, στη Μασράτα της Λιβύης. Στη γενέτειρα του Αλγκούλ, η κυρία Λία μας αποκάλυψε ότι ο εγγονός της θεωρείται σταρ, έχοντας μάλιστα, ακόμη και το δικό του Fan Club.

Για την ακρίβεια αρχικά είπε: «Ο Χαμούντι είναι ένα παιδί πολύ αγαπητό, τόσο ως παίκτης της Εθνικής Λιβύης, αλλά και όπου αλλού έπαιξε (σ.σ Τυνησία, Αίγυπτο). Πέρα όμως από τα αγωνιστικά του χαρίσματα, ξεχωρίζει για το ήθος του, αλλά και το μαχητικό του πνεύμα. Όταν μπαίνει στο γήπεδο γίνεται άλλος άνθρωπος και τα μάτια του πετάνε φωτιές» είπε για τον MVP της 11ης αγωνιστικής της Volleyleague, o οποίος συμπωματικά; έως σήμερα έχει αγωνιστεί σε 4 ομάδες, εκ των οποίων οι 3 αν και σε διαφορετικές χώρες έχουν ως σύμβολο τη φλόγα!

Η αδυναμία πάντως που έχει ο ένας στον άλλον, κάνει… μπαμ από χιλιόμετρα. και όπως αποκάλυψε η πιο φανατική, εν Ελλάδι, οπαδός του Αλγκούλ έχει έναν λόγο παραπάνω να τον αγαπάει σαν τρελή: «Από μικρός ήταν πολύ σεμνός. Ένα παιδί χαμηλών τόνων, που «κοκκίνιζε» όταν του μιλούσαν. Για αυτό τον αγαπώ πάρα πολύ. Και δεν φαντάζεστε πόσο χαίρομαι, που διαπιστώνω ότι τον αγαπούν και τον εκτιμούν εξίσου και εδώ, στον Άθλο, έχοντας βρει στην Ορεστιάδα μία νέα “οικογένεια”» είπε η κα Μανουρά, με καμάρι για το άλλοτε ξανθό πιτσιρίκι με τα σκούρα μάτια και τη κατάλευκη επιδερμίδα, που σήμερα κοτζάμ άντρας, της χάρισε ένα δισέγγονο.

Μέλος πολύτεκνης οικογένειάς της μεσαίας τάξης της Λιβύης, οι δεσμοί αίματος και η φαμίλια ανέκαθεν ήταν για τον Μοχάμεντ και είναι, ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στη ζωή, όσα χιλιόμετρα κι αν τον χωρίζουν με τους δικούς του, όπως είπε η γιαγιά Λία: «Ο “Μανώλης” μου (σ.σ χαμογελάει) έχει άλλα 5 αδέλφια! Ο πατέρας του είναι γιατρός απολαμβάνει το σεβασμό και την εκτίμηση στα μέρη του. Μεγαλωμένος με αγάπη σε μία δεμένη οικογένεια με συνολικά 6 παιδιά, η ζωή του εγγονού μου, δεν ήταν πάντα στρωμένη με ροδοπέταλα. Ως έφηβος, βίωσε τον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης το 2011 κατά της κυβέρνησης Καντάφι και στράφηκε στον αθλητισμό αρκετά μεγάλος. Παρακινούμενος από το γιο μου, δούλεψε πολύ σκληρά και έκανε πολλές θυσίες για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα και εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού να φτάσει ακόμη ψηλότερα και να ναι πάντα γερός και ευτυχισμένος» δήλωσε συγκινημένη η πιο φανατική οπαδός του Αλγκούλ στο ελληνικό πρωτάθλημα,

Η γιαγιά Λία μάλιστα ήταν αυστηρή κριτής, αφού για την απόδοση του εγγονού στο ματς με τον Παναθηναϊκό το εξής: «δεν ήταν τόσο καλός, όσο ξέρω και περίμενα! Αλλά δεν του είπα τίποτα… Θα το μάτιασαν το πουλάκι μου!»

Για αυτό και η γιαγιά του περιμένει πως και πως πλέον τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου με το Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη, όπου εκεί πιστεύει ακράδαντα ότι η παρέα του Άθλου, θα δώσει το καλύτερό τους εαυτό για να της χαρίσουν μία σπουδαία νίκη. Και εύχεται με τη βοήθεια του Θεού να μπορεί να καμαρώνει για πάντα τον αγαπημένο της «Χαμούντ» στην Ελλάδα.

Τέλος δήλωσε συγκινημένη: «Το όνειρο μου είναι να αποκτήσει το παιδί κάποια στιγμή την ελληνική υπηκοότητα Λατρεύει την Ελλάδα, έχει μαμά Ελληνίδα, μιλάει λίγα ελληνικά, αλλά από μικρός έχει ακούσει τόσα πολλά από μένα και άλλους συγγενείς, για την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Μέσα από τα φύλλα της καρδίας μου σε όλο τον σύλλογο του Άθλου Ορεστιάδας, σε όλους εσάς τους υπέροχους ανθρώπους που αγκαλιάσατε το εγγονάκι μου και πιστέψατε σε αυτόν, σας δίνω την ευχή μου σαν γιαγιά με 25 εγγόνια κ 14 δισέγγονα . Το τελευταίο του Χαμούντι –«Μανώλη»..