Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Φιλάθλων ΑΟΞ: «Κυοφορείται συγχώνευση του Ερασιτέχνη ΑΟΞ με άλλο σύλλογο για το φιλέτο του γηπέδου»

Μια εκτενή και καυστική ανακοινωση εξέδωσε η επονομαζόμενη «Πρωτοβουλία Φιλάθλων ΑΟΞ», με την οποία αποκαλύπτεται ότι ο Ερασιτέχνης ΑΟΞ παραμένει ένα κλειστό κλαμπ χωρίς να γίνονται αποδεκτά νέα μέλη ενώ γίνεται η καταγγελία ότι κυοφορείται συγχώνευση του Ερασιτέχνη με άλλο ενεργό σωματείο μέσω της απορρόφησης του ΑΟΞ και άρα κατάργησης του ΑΦΜ του, με στόχο όπως καταγγέλλεται το φιλέτο του γηπέδου του ΑΟΞ που είναι ιδιοκτησία του Ερασιτέχνη.

Η ανακοινωση που ανεβηκε στην σελίδα της «Πρωτοβουλίας Φιιλάθλων ΑΟΞ» στο facebook και έχει κοινοποιηθεί στα προσωπικά προφίλ γνωστών οπαδών της ομάδας έχει ως εξής:

Η Πρωτοβουλία Φιλάθλων ΑΟΞ συνεχίζει με σύνεση,υπομονή αλλά και αποφασιστικότητα τις ενέργειες της,έχοντας ως στόχο την αγωνιστική επανεκκίνηση και δραστηριοποίηση του Ερασιτέχνη.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η καθημερινότητα δίχως την αγαπημένη μας ομάδα έχει περιέλθει σε μια αδράνεια που προκαλεί προβληματισμό σε όλη την τοπική αθλητική κοινωνία. Η προσπάθεια για την αναζωογόνηση του Ερασιτέχνη γνωρίζαμε εκ προοιμίου πώς θα περάσει μέσα από σκοπέλους αλλά ήμασταν και είμαστε αποφασισμένοι να διαβούμε τον ρουβίκωνα της ανυποληψίας που βρίσκεται εδώ και περίπου 25 χρόνια.

Γινόμαστε αποδέκτες συνεχόμενων ερωτήσεων που χρήζουν απαντήσεων.Απαντήσεις όπου η τωρινή διοίκηση του Ερασιτέχνη με τα μέλη της θα πρέπει να τις δώσουν στην τοπική κοινωνία για τα πεπραγμένα τους.

Διότι όταν η ΠΑΕ βρέθηκε στην δύσκολη θέση της διάλυσης , χρειαζόταν ο “πατέρας” ερασιτέχνης να είναι ΠΑΡΩΝ , ενεργός , με αθλητική ιδιότητα και εγγεγραμένος στα μητρώα της ΓΓΑ ώστε να κατέβει στην επόμενη κατηγορία (Γ! Εθνική) . Εν τούτοις η μη δραστηριοποίηση του δεν έδωσε την δυνατότητα στον ΑΟΞ να συμμετέχει στο Εθνικό πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας φτάνοντας έτσι στο εξεφτελιστικό σημείο η ομάδα μας φέτος να είναι κυριολεκτικά στο πουθενά. Άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα ο Πανιώνιος, η ΑΕΛ, η Καβάλα, η Δόξα και ο Πανθρακικός διέσωσαν το όνομα τους μέσα από τον Ερασιτέχνη. Εμείς γιατί όχι ; Ποιον συμφέρει αυτή η κατάσταση τελικά ;

Τι πραγματικά γινόταν όλα αυτά τα χρόνια στο γήπεδο του ΑΟΞ ; Με ποιες συμβάσεις και τι ακριβώς αυτές περιελάμβαναν λειτουργούσε η μοναδική ιδιοκτησία στο κέντρο της πόλης; Μία ιδιοκτησία “Φιλέτο” όπως φαίνεται με βάση τα όσα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Πώς λειτουργούσε το σωματείο του Ερασιτέχνη, με ποια δυνατότητα και με ποια δραστηριοποίηση υπογράφονταν οι συμβάσεις με τον Δήμο Ξάνθης και με τον Ορφέα Ξάνθης ώστε αυτός να αγωνίζεται στο γήπεδο του ΑΟΞ ;

Υπήρχαν πολιτιστικές δραστηριότητες ( συναυλίες ) στο γήπεδο του ΑΟΞ και με ποια ιδιότητα ο Ερασιτέχνης ΑΟΞ προχωρούσε σε ενεργοποίηση των συμφωνιών ; Γιατί ο σύλλογος στίβου ΑΠΟΦΚΑ ΞΑΝΘΗΣ δεν ευχαρίστησε τον Ερασιτέχνη αλλά συγκεκριμένο πρόσωπο – ιδιοκτήτη συλλόγου- για την παραχώρηση του γηπέδου του ΑΟΞ στις 19/11/2022 ενώ παράλληλα την παραχώρηση του γηπέδου του ΑΟΞ σε ομάδα του Α’ τοπικου της ΕΠΣ Ξάνθης την υπογράφει ο προέδρος του Eρασιτέχνη; Δηλαδή άλλος παραχωρεί το γήπεδο και άλλον ευχαριστούμε;

Γιατί ο Ερασιτέχνης , ακόμα και σήμερα παρά τις αιτήσεις για την έγκριση των μελών παραμένει ένα “κλειστό μαγαζί” χωρίς την δυνατότητα πρόσβασης στον φίλαθλο κόσμο αλλά και επιχειρηματικό κόσμο της πόλης ;

Μέσα σε όλα αυτά τα ερωτήματα , λίγα εξ’αυτών αναφέρουμε ανωτέρω, υπάρχουν και τα νέα που μας έρχονται καθώς η πόλη μας είναι μικρή. Νέα τα οποία κάνουν λόγο για συγχωνεύσεις του ΑΦΜ του Ερασιτέχνη ΑΟΞ με συγκεκριμένο σύλλογο που αυτήν την στιγμή έχει την δυνατότητα ( επίσης ερωτηματικά πολλά και σε αυτό ) πρόσβασης στον Ερασιτέχνη .

Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η διαγραφή του ΑΦΜ ενός ιστορικού ονόματος με μια τεράστια ιστορία από το 1967. Πώς προχωράει ο συγκεκριμένος σύλλογος σε αφομοίωση του Ερασιτέχνη όταν ο τελευταίος ΔΕΝ προχωράει στην νόμιμη εγγραφή των μελών ώστε τα πάντα να περάσουν μέσα από την γενική συνέλευση ; Προφανώς και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε μονομερή ενέργεια που θα έχει ως αντίκτυπο την διάλυση του ιστορικού μας ΑΦΜ. Απέναντι τους, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Η ιστορία ενός συλλόγου ΔΕΝ τελειώνει με συγχωνεύσεις που θυμίζουν καταστάσεις άλλων ετών και για να σας ενημερώσουμε. Τα χρέη ούτως ή άλλως θα παραμείνουν με αυτόν τον τρόπο. Ποιος ο σκοπός ; Μήπως το γήπεδο “φιλέτο” στο κέντρο της Ξάνθης με τους περιβάλλοντες χώρους ;

Η ιστορία ΔΕΝ διαγράφεται με συγχωνεύσεις άλλων εποχών και οι φίλαθλοι ζητούν ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Διαφάνεια που σίγουρα ΔΕΝ υφίσταται αυτήν την χρονική στιγμή που μιλάμε. Η τωρινή διοίκηση του Ερασιτέχνη και το περιβάλλον της που οδήγησαν στην αγωνιστική ακαμψία του , θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό.

Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι: Συγχώνευση του ΑΟΞ συνεπάγεται διαγραφή του ΑΟΞ. Συγχώνευση σημαίνει διαγραφή του σωματείου, της ΠΑΕ αλλά και της τεράστιας ιστορίας από το 1967 έως και σήμερα. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτή την συγχώνευση, αυτή την διαγραφή δεν θα την επιτρέψουμε. Κι αυτό γιατί η επόμενη μέρα του αναγεννημένου ΑΟΞ πλησιάζει. Να είστε σίγουροι.