Super League: Δεν αγωνίστηκε ο Ξενιτίδης κόντρα στην πρώην ομάδα του και διασύρθηκε ο Παναιτωλικός στο Φάληρο

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση στο Γ. Καραϊσκάκης μεταξύ Ολυμπιακού και Παναιτωλικού για την 22η αγωνιστική της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 6-1 και ξέσπασαν μετά την ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ για το κύπελλο Ελλάδας.

Σε έναν αγώνα που τιμήθηκαν οι άτυχοι φίλοι του Ολυμπιακού που έχασαν την ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου 1981 ο Ολυμπιακός δεν βρήκε καμία αντίσταση και νίκησε εύκολα τον Παναιτωλικό με το ευρύ 6-1.

Στο 9ο λεπτό μετά από σέντρα του Ροντινέι ο Μπακαμπού άνοιξε το σκορ με προβολή μέσα από την περιοχή. Ο αρχηγός Σωκράτης Παπασταθόπουλος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Φορτούνη σκόραρε στο 45′ για το 2-0 και με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μείωσαν στο 50′ με τον Καρέλη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από γύρισμα του Κολοβού όμως δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω.

Άλλα δύο τέρματα για τους «Πειραιώτες» στο 61′ και το 67′ με τους Χάμες και Κανός να προσθέτουν το όνομα τους στη λίστα με τους σκόρερ. Ο Κολομβιανός μετά από κόρνερ του Φορτούνη έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 και ο Κανός με ωραία ατομική ενέργεια έκανε το 4-1 αφιερώνοντας το γκολ στην μητέρα του που έφυγε από την ζωή λίγες μέρες νωρίτερα.

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εκεί, πάλι ο Χάμες από το σημείο του πέναλτι έκανε το 5-1 στο 75′, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να πετυχαίνει και αυτός γκολ στο 90′ για το τελικό 6-1. Ο «Ξανθιώτης» Γιώργος Ξενιτίδης δεν αγωνίστηκε κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Μετά τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 46 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης έπειτα από 22 αγώνες, ενώ ο Παναιτωλικός παρέμεινε στους 24 βαθμούς και βρίσκεται στην 8η θέση του πρωταθλήματος.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Μίτσελ ταξιδεύει στην Λαμία για να αγωνιστεί με την τοπική ομάδα και ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ιωνικό στο Αγρίνιο.