Super League: «Άνετη» νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Λεβαδειακό – Μπήκε αλλαγή ο Μάνταλος

Για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό και πέτυχε άλλη μια νίκη στην προσπάθεια της να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα από την Βοιωτία από την άλλη συνεχίζει να βρίσκεται χαμηλά και θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να παραμείνει στην κατηγορία.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δημιουργούσε φάσεις όποτε ήθελε στην αναμέτρηση και με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία στο 37ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου ο Γκαρσία κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Τζιμόπουλου ο οποίος μάρκαρε αντικανονικά τον σέντερ φορ της ΑΕΚ μέσα στην περιοχή με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και να δώσει την ευκαιρία στην ΑΕΚ να διπλασιάσει τα τέρματα της. Έτσι και έγινε, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Άμραμπατ ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι δίνοντας στην «Ένωση» αέρα δυο τερμάτων.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 65′ ο Πέτρος Μάνταλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και από τα πόδια του ξεκίνησε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ. Με ωραία μακρινή μπαλιά βρήκε τον Ελίασον ο οποίος γύρισε στον Φαν Βέερτ και ο Ολλανδός σκόραρε σε κενό τέρμα για το τελικό 3-0 στο 84ο λεπτό. Λίγο νωρίτερα, στο 77′ ο Τσούμπερ έχασε πέναλτι για την ΑΕΚ στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Στογιάνοβιτς.

Με την νίκη της αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 50 βαθμούς και την δεύτερη θέση έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που βρίσκεται στους 51 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο.

Ο Λεβαδειακός παρέμεινε στους 13 βαθμούς και την 13η θέση και θα συνεχίσει να δίνει την δική του μάχη για παραμονή στην κατηγορία με επόμενο σταθμό το Περιστέρι και την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.