Γ’ Εθνική: Πρεμιέρα του β’ γύρου με Θρακιώτικο ντέρμπι και μάχες στην κορυφή και την ουρά της βαθμολογίας

Πρεμιέρα του β’ γύρου στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με τις ομάδες της Θράκης που μάχονται όλες για την παραμονή τους να θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

H 16η αγωνιστική έχει αρκετά ντέρμπι όπου ξεχωρίζουν το ματς του πρωτοπόρου και αήττητου Καμπανιακού στο Παραλίμνιο κόντρα στον Απόλλωνα που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα σοκ από την Καβάλα και θέλει την νίκη ώστε να μειώσει την διαφορά στους 2 βαθμούς.

Σημαντικό και δύσκολο ματς για την δεύτερη Καβάλα που μετά το διπλό στο Παραλίμνιο φιλοξενείται στην Φελώνη Ξάνθης από τον Άρη Αβάτου που με την σειρά του έχοντας δυο σερί ήττες βρίσκεται μόλις 3 βαθμούς πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού. Πάντως τα δυο προηγούμενα ματς των δυο ομάδων στην Ξάνθη έληξαν ισόπαλα την διετία 2017-19.

Σημαντικό είναι και το Θρακιώτικο ντερμπι στην Αλξανδρούπολη ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Πανθρακικό ιδίως για τους φιλοξενούμενους που έχουν να κάνουν διπλό ένα ολόληρο γύρο και προέρχονται από τέσσερα σερί 1-1 στο πρωτάθλημα. Οι Κομοτηναίοι βρίσκονται με 22 βαθμούς στο +6 από την παραμονή σε αντίθεση με τους Εβρίτες που μόλις 6 βαθμούς ψάχνουν ένα μικρο θαύμα για να μείνουν για 5η χρονιά στην Γ’ Εθνική. Ωστόσο οι γηπεδούχοι όπως έδειξαν το 2023 δεν παρατάνε ματς και θα παλέψουν έστω και τις λίγες πιθανότητες που έχουν και να καλύψουν τους 10 βαθμούς που τους χωρίζουν από την σωτηρία.

Δυσκολο ματς έχει και Ο Ορφέας Ξάνθης κόντρα στον Νέστο Χρυσούπολης του Νίκου Κεχαγιά με τις δυο ομάδες που είναι οι παλιότερες της κατηγορίας να μ]μάχονται για την παραμονή τους. Οι Καβαλιώτες μετά τα σερί νικών έφεραν δυο ισοπαλίες που τους κράτησαν πίσω στην βαθμολογία και η νίκη είναι μονόδρομος για αυτούς. Από την άλλη και ο Ορφέας με 16 βαθμούς έχοντας και κόντρα την παράδοση με το απόλυτο ηττών εκτός έδρας από τον Νέστο θέλει έστω το βαθμό ώστε να μείνει κοντά στις ομάδες που καταδιώκει.

Αμφίρροπα είναι και τα υπόλοιπα ματς, το Θεσσαλονικιώτικο ντερμπι Αγροτικός Αστέρας – Θερμαϊκός Θέρμης και αυτό της Δράμας ανάμεσα σε Δόξα Δράμας και τον φορμαρισμένο Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας που βλεπει ακόμα και άνοδο. Τέλος μονο νίκη θέλει ο Βύρωνας Καβάλας κόντρα στον ουραγό Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Απόλλων Παραλιμνίου – Καμπανιακός
Άρης Αβάτου – ΑΟ Καβάλα
Αγροτικός Αστέρας – Θερμαϊκός Θέρμης
Δόξα Δράμας – Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας
Αλεξανδρούπολη FC – Πανθρακικός
Βύρωνας Καβάλας – Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου
Νέστος Χρυσούπολης – Ορφέας Ξάνθης
Ρεπό: Πανδραμαϊκός