Γ’ Εθνική: Νίκησε τον Ορφέα ο Νέστος του Νίκου Κεχαγιά

Ο Ορφέας Ξάνθης αντιμετώπισε, στη Χρυσούπολη, τον τοπικό Νέστο του οποίου κόουτς έχει αναλάβει πλέον ο Νίκος Κεχαγιάς, και γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή δε μπήκε καλά στο παιχνίδι και δυστυχώς για αυτή βρέθηκε να χάνει από σχετικά νωρίς, αφού στο 17′ ο Γκατζολάρι έβγαλε μια ωραία μπαλιά στη πλάτη της άμυνας των Ξανθιωτών και ο Σέα την εκμεταλλεύθηκε και νίκησε τον Καλαϊτζή για το 1-0.

Παρά τη πίεση και τη κατοχή του Νέστου, που στην εντεκάδα του είχε αρκετούς άλλοτε παίκτες του ΑΟΞ (Γκατζολάρι, Ράνος, Κούτεφ, Αδαμίδης, Σουλεϊμάν), δεν είχε κάποια άλλη σημαντική φάση στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολύ τα πράγματα, αφού η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά είχε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Πέτυχαν μάλιστα και το δεύτερο τους γκολ, στο 56′, με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Οκάν Σουλεϊμάν, από το οποίο όμως η μπάλα τράνταξε το οριζότνιο δοκάρι του Καλαϊτζή, για να έρθει ο Κούτεφ να πάρει το «ριμπάουντ» και απλώς να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι του.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου στη συνέχεια με τον Ράνο που επίσης σημάδεψε το δοκάρι του Καλαϊτζή, αλλά και με τους Σέα και Γκατζολάρι να αναγκάζουν τον πορτιέρο του Ορφέα σε δύσκολες επεμβάσεις. Ο Ορφέας κατάφερε να σκοράρει και να μειώσει τη διαφορά, όταν στο 77′ κέρδισε ένα πέναλτι για χέρι του Λούμου, το οποίο εκτέλεσε ο Θοδωρής Τορομανίδης και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στα εναπομείναντα λεπτά μάλιστα, πάλεψε και κυνήγησε αρκετά την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι έφυγε από τη Χρυσούπολη με άδεια χέρια.

Μετά κι από αυτό το αποτέλεσμα Νέστος και Ορφέας ισοβαθμούν πλέον στην 11η θέση της βαθμολογίας έχοντας 16 βαθμούς έκαστος, με τον Ορφέα την επόμενη εβδομάδα να έχει «έξοδο» και πάλι στη Καβάλα, για να αντιμετωπίσει τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου και τον Νέστο να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανδραμαϊκό.

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Νίκος Κεχαγιάς): Νομικός, Πανταζής, Λούμου, Αδαμίδης, Τσαταλπασίδης, Γκατζολάρι, Σέα, Κούτεφ (86′ Τσάκωνας), Σουλεϊμάν (90′ Μανίσογλου), Ράνος (75′ Ζαχαράκης)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Καλαϊτζής, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Μαυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Καλαϊτζόπουλος (86′ Κόντο), Κουκουρίγκος (51′ Κουτσός), Τορομανίδης, Ιωαννίδης, Πασχαλάκης (75′ Κριεζής)