Volley League: Ανταγωνιστικός για δύο σετ κόντρα στον πρωταθλητή και ιδιαίτερα φορμαρισμένο Παναθηναϊκό ο Άθλος Ορεστιάδας

Την ήττα με 3-0 από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό γνώρισε στο κλειστό του Άγιου Θωμά ο Άθλος Ορεστιάδας, αλλά εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός απέναντι σε μια ομάδα που είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη, κέρδισε την περασμένη Τρίτη στον ευρωπαϊκό ημιτελικό τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό στου Ρέντη και περιμένει να τον υποδεχθεί την προσεχή Τετάρτη.

Στο ματς της 14ης αγωνιστικής, όπου στην πρώτη του εμφάνιση με τα «χρώματα» της ομάδας ο Κουβανός διαγώνιος Ντάριελ Άλμπο άφησε θετικές εντυπώσεις, οι αθλητές του Θοδωρή Χουσίδη ήταν ανταγωνιστικοί και κόντραραν στα ίσα για δύο σετ τους «πράσινους» που έπαιξαν και πάλι με τον Γίρι Κόβαρ διαγώνιο, αντί του ανέτοιμου Ερνάντεζ.

Ο Άθλος Ορεστιάδας ξεκίνησε το ματς με Άλμπο στην επίθεση και τον Κώστα Τσιουτσιουλούδη κεντρικό δίδυμο με τον διεθνή Λίβυο Μοχάμεντ Αλγκούλ, που κι αυτός έπαιξε για πρώτη φορά, υπό το βλέμμα της Ελληνίδας γιαγιάς του, Λίας!

Οι αθλητές του Χουσίδη με «επιθετική αιχμή» τον Άλμπο, που πέρα από την ποιότητά του έδειξε και τη λαχτάρα του να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, πήγαιναν πόντο- πόντο με τους πρωταθλητές Ελλάδας, χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν από τους αντιπάλους τους, έως το 18-18.

Στο σημείο εκείνο ο Χουσίδης, «ψήλωσε» το μπλοκ περνώντας τον Γκλάντστόουν Τζούνιορ αντί του Τσιουτσιουλούδη, αλλά οι «πράσινοι» με επίθεση Κόβαρ και «πέναλτι» του Άλμπο ξέφυγαν 20-18. Το μπλοκ άουτ του Φράγκου έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα με +3, 22-19 στον γηπεδούχο, που παρά την προσπάθεια των αθλητών της Ορεστιάδας, κατέκτησε με 25-22 το πρώτο σετ.

Στο β’ σετ ο Παναθηναϊκός πίεσε από την αρχή στο σερβίς και προηγήθηκε με 5-1 και συντήρησε τη διαφορά στο +4, 8-4, 10-6 από εβρίτικα λάθη. Από μπλοκ αόυτ του αρχηγού «Ρίμπο» η διαφορά έπεσε στο 10-8. Χαμένες ευκαιρίες στο τελείωμα κόντρα επιθέσεων του Άθλου, έδωσαν «αέρα» 14-8 στους πρωταθλητές. Με τον Άλμπο να εμπνέει σιγουριά στην επίθεση, παρά κάποια χαμένα μας σερβίς, ο Άθλος μείωσε με τη βοήθεια του VAR σε 19-16.

To καλό σερβίς του Τζούνιορ και επίθεση του Άλμπο έφερε στο 21-19 το σκορ, αλλά η ποιότητα των Κόβαρ, Σάντερ χάρισαν και το β’ σετ με 25-22 στους γηπεδούχους, που ήθελαν να ξεμπερέψουν γρήγορα για να διεκδικήσουν πιο ξεκούραστοι με σοβαρές αξιώσεις την πρόκρισή τους στον τελικό του Challenge Cup.

Στο γ’ σετ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα και εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα υποδοχής του Άθλου ξέφυγε με 8-3. Άσσος του Κόβαρ έφερε τους «πράσινους» σε «νταμπλ σκορ» 10-5. Με το μπλοκ της ομάδας μας να βελτιώνεται προσωρινά, η διαφορά μειώθηκε προσωρινά σε 11-8, αλλά ο Παναθηναϊκός με πιο καθαρό μυαλό και δυστοκία στο τελείωμα των φάσεων των φιλοξενούμενων ξέφυγε στη συνέχεια με 19-11. Στο σημείο εκείνο ο Γιάννης Ιωαννίδης πέρασε στον αγώνα αντί του Γιαβόρ Γκένοφ στα άκρα, αλλά λάθη και πάλι του Άθλου χάρισαν τη νίκη με το άνετο 25-16 στον Παναθηναϊκό.

Υπενθυμίζεται ότι σε δέκα ημέρες οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά για τελευταία φορά φέτος, στον νοκ άουτ προημιτελικο του Κυπελλου Ελλαδος που θα φιλοξενηθεί στο Νικος Σαμαράς την μεθεπόμενη Τετάρτη.