«Έφυγε» στα 19 της φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας Κομοτηνής…

Την τελευταία της πνοή άφησε η 19χρονη Μαρία Μητράκα φοιτήτρια της Κομοτηνής με καταγωγή από τον Βόλο έπειτα από μάχη με επιθετική μορφή καρκίνου. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Θεσσαλίας, πριν περίπου ενάμιση μήνα η άτυχη κοπέλα άρχισε να νιώθει πόνους στο στομάχι, ενημέρωσε τους γονείς της, πήγε για εξετάσεις όμως δεν φάνηκε κάτι ανησυχητικό.

Όμως οι πόνοι δυνάμωναν όλο και πιο πολύ και έτσι η νεαρή μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου σε αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο, επιθετικό.

Μετά από λίγες μόλις ημέρες η κλινική της εικόνα επιδεινώθηκε ραγδαία και παρά τις χημειοθεραπείες η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Το πρωί του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου η Μαρία άφησε την τελευταία της πνοή και βύθισε σε θλίψη όλη την Ελλάδα.

Ότι και να πεις είναι λίγο, τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Το μήνυμα του καθηγητή του ΔΠΘ, Περικλή Πολυζωίδη συγκινεί:

Η πολυαγαπημένη μας φοιτήτρια Μαρία μας είχε ενημερώσει για το θέμα υγείας που αντιμετώπιζε. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Έφυγε από την ζωή ύστερα από γενναία μάχη. Ήταν ενθουσιασμένη με τη σχολή μας και όσο κι αν δυσκολευόταν προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στα μαθήματα της ακόμη και κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών.

Είμαστε σίγουρες και σίγουροι ότι το κοριτσάκι μας αναπαύεται τώρα χαρούμενο στην αγκαλιά της Μεγαλόχαρης, απαλλαγμένο από τις αρρώστιες, τις αγωνίες και τα βάσανα αυτού του τόσο ρηχού, άδικου, ανόητου και μάταιου κόσμου.

Σήμερα δε θρηνούμε για αυτήν την όμορφη ψυχούλα που βρήκε ανάπαυση και ειρήνη, αλλά για το δικό μας κενό, τη δική μας αγωνία, το δικό μας αδιέξοδο, τη δική μας ορφάνια.

«Χαίρε σεμνή, η Θεόν σαρκί τεκούσα εις πάντων σωτηρίαν,

δι’ ης γένος των ανθρώπων εύρατο την σωτηρίαν·

διά σού εύροιμεν Παράδεισον, Θεοτόκε αγνή ευλογημένη».