Γ’ Εθνική: Προηγήθηκε νωρίς αλλά ηττήθηκε από τη Μηχανιώνα με ανατροπή ο Άρης Αβάτου

Την ήττα με 1-2 γνώρισε ο Άρης Αβάτου στο γήπεδο της Φελώνης στο φινάλε του α’ γύρου για τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

Οι Ξανθιώτες μπήκαν μπροστά στο σκορ με το «καλημέρα» στο παιχνίδι, όταν κέρδισαν πέναλτι μέσα στην περιοχή για χέρι, με τον Τσάπαρη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 9ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή στιγμή να ισοφαρίσουν στο 24ο λεπτό αλλά το σουτ του Κανέλλη μπλόκαρε ο Καρά Ισμαήλ.

Στο 44ο λεπτό ο Άρης Αβάτου διαμαρτύρεται για αποβολή του άλλοτε γκολκίπερ του ΑΟΞ Δημήτρη Κυριακίδη καθώς βγήκε αρκετά μέτρα από την εστία του και ανέτρεψε τον Παναγιωτίδη ωστόσο ο διαιτητής έδειξε χαρακτηριστικά να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έξαλλα.

Στο 63ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Γκέσιο να ανατρέπεται από τον Καρά Ισμαήλ στην έξοδο και τον διαιτητή αν δείχνει χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκέσιος που κέρδισε και το πέναλτι και ισοφάρισε για τη Μηχανιώνα σημειώνοντας το 1-1.

Μετά την ένταση ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 79ό λεπτό ο Ποσειδώνας Μηχανιώντας παρ’ όλα αυτά «χτύπησε» στην αντεπίθεση, με τον Αλτιντζή που είχε περάσει στην αναμέτρηση στην ανάπαυλα να βρίσκεται φάτσα με τον Καρά Ισμαήλ και να πλασάρει με όμορφο τρόπο διαμορφώνοντας το 1-2 και χαρίζοντας το τρίποντο στους Θεσσαλονικείς.

Τα παράπονα του Άρη Αβάτου συνεχίστηκαν καθώς στο 84ο λεπτό ο Κοντογιαννίδης ανατράπηκε στην περιοχή, ωστόσο οι διαιτητές ομόφωνοι άφησαν το παιχνίδι να εξελιχθεί, με το 1-2 να μένει μένει μέχρι το φινάλε.

Mε το τέλος του α’ γύρου ο Άρης Αβάτου έμεινε στην 8η θέση με 19 βαθμούς, ενώ η Μηχανιώνα ισοβαθμεί στην 3η θέση με 29 βαθμούς μαζί με το Παραλίμνιο.

Την ερχόμενη Κυριακή ο Άρης Αβάτου αντιμετωπίζει την Καβάλα εντός έδρας, ενώ η Μηχανιώνα παίζει μέσα στη Δόξα Δράμας.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Καρά Ισμαήλ, Χασάνογλου, Ψεμματάς, Τενεκές, Λεωντσάκος, Βασιλάκης, Παναγιωτίδης Δ. (60′ Αλή Ερτορούλ), Μουξιός (53′ Κοντογιαννίδης), Τσάπαρης, Αναγνωστόπουλος, Γκαρνέτας (74′ Αναστασιάδης).

ΠΟΔΕΙΔΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ (Ζαζόπουλος): Κυριακίδης, Δεληζάνος, Τραχανάς, Καλλίδης (46′ Παστράς), Κωστίκος (60′ Τσιάκαλος), Τεμερτζόγλου (60′ Πάγκος), Γκέσιος (84′ Τόσκος), Καλαμπάκας, Προύντσης, Κανέλλης, Πάγιος (46′ Αλτιντζής).