Super League: Με φοβερή ασίστ ο Ιωαννίδης άνοιξε τον δρόμο της νίκης στον Παναθηναϊκό – Βυθίστηκε στην τελευταία θέση η Λαμία του Παντελίδη

Για την 21η αγωνιστική του Ελληνικού πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 την Λαμία του Σάββα Παντελίδη που είχε ευκαιρίες να πετύχει γκολ ωστόσο δεν τα κατάφερε μένοντας στην συνέχεια με 10 παίκτες. Βασικός μετά από καιρό, ο Φώτης Ιωαννίδης που με ωραία ενέργεια δημιούργησε το πρώτο γκολ των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με αλλαγές στην 11αδα σε σχέση με το παιχνίδι στην Τρίπολη. Οι δύο νέοι παίκτες του, Μαντσίνι και Κλαϊνχάισλερ ξεκίνησαν βασικοί με τον δεύτερο μάλιστα να είναι αυτός που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με σουτ μέσα από την περιοχή με το δεξί έπειτα από ασίστ του Φώτη Ιωαννίδη στο 14ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το γκολ του Παναθηναϊκού η Λαμία έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Βέργο να νικιέται από τον Μπρινιόλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία για περίπου 20′ απείλησε τους «πράσινους» χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Μάλιστα, στο 66′ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Στάνκο για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Τσέριν. Ο διαιτητής κος Καραντώνης έδειξε αρχικά την κίτρινη κάρτα όμως μετά από επικοινωνία με το VAR άλλαξε την απόφαση του.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες. Ο Σπόραρ αντικατέστησε τον Ιωαννίδη στο 81ο λεπτό και στις καθυστερήσεις του αγώνα σκόραρε με κεφαλιά από την γραμμή του τέρματος έπειτα από γύρισμα του Μπερνάρ, κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός με την νίκη αυτή πέρασε ξανά στην κορυφή με 48 βαθμούς έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΚ που αναβλήθηκε το παιχνίδι της με τον Ατρόμητο λόγω λάθος διαστάσεων του… δοκαριού. Την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη για να παίξει με τον Άρη. Από την άλλη η Λαμία βρίσκεται στη τελευταία θέση με 12 βαθμούς, την Πέμπτη αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του κυπέλλου και την Δευτέρα 13/2 υποδέχεται τον ΟΦΗ ψάχνοντας απεγνωσμένα για βαθμούς.