Γ’ Εθνική: Τους «ξέρανε» με γκολ στο 90+7′ και πήρε τον πόντο ο Ορφέας Ξάνθης απέναντι στη Δόξα Δράμας

Ισόπαλος με 1-1 αναδείχθηκε ο Ορφέας Ξάνθης με τη Δόξα Δράμας, σκορ που διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα με το γκολ του Καλαϊτζόπουλου που χάρισε τον βαθμό στους Θρακιώτες.

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν τη σέντρα της αναμέτρησης στη μνήμη των Ευστάθιου Τσιτλακίδη και Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Ξανθιώτη σέντερ φορ Νίκο Σαμπανίδη να εκτελεί από πλεονεκτική θέση και τον γκολκίπερ του Ορφέα Καλαϊτζή να απομακρύνει με εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Ορφέας Ξάνθης απάντησε στις ευκαιρίες αλλά αμφότερες οι κεφαλιές των Πασχαλάκη στο 9ο λεπτό και Τορομανίδη στο 11ο πέρασαν άουτ.

Ο ρυθμός σταδιακά έπεσε στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται να πάνε στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Ωστόσο, στο 42ο λεπτό ο Περσίδης βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Κυριακίδη και αυτός με εξαιρετικό τσίμπημα της μπάλας πρόλαβε τον Καλαϊτζή και άνοιξε το σκορ για το 0-1, που ήταν και το σκορ της ανάπαυλας.

Στην επανάληψη και πάλι η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στη Δόξα Δράμας, με το σουτ του Χατζηδημητρίου στο 53ο λεπτό να περνάει λίγο άουτ ύστερα από ωραία μεταβίβαση του σκόρερ Καλαϊτζή.

Στο 57ο λεπτό ο Ορφέας Ξάνθης σπατάλησε πολύ σημαντική ευκαιρία για να φέρει το ματς σε ισορροπία, με το σουτ του Μελισσόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής να φεύγει άουτ, πάνω από τα δοκάρια του γκολκίπερ Μπεζυρτζή.

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με τη Δόξα Δράμας να φτάνει κοντά στο να «κλειδώσει» το τρίποντο δύο λεπτά μετά, ωστόσο το σουτ του Σαμπανίδη πέρασε και πάλι άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα Δράμας στο 74ο λεπτό, με τον γκολκίπερ Καλαϊτζή να κάνει σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Θεοδοσιάδη κρατώντας το 0-1 και τις ελπίδες του Ορφέα Ξάνθης μέχρι τη λήξη του αγώνα για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο 78ο λεπτό ο Κυριακίδης έφτασε απέναντι από το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ωστόσο αστόχησε εκ νέου, με την ομάδα του Ξανθιώτη τεχνικού Γιάννη Αποστολίδη να χάνει τς περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχει το δεύτερο γκολ και να «τελειώσει» την υπόθεση τρίποντο.

Και επειδή η μπάλα… τιμωρεί, ο Ορφέας Ξάνθης έφερε το παιχνίδι στα ίσα κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, όταν στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κατρανίτσας εκτέλεσε αριστουργηματικά το κόρνερ και ο Καλαϊτζόπουλος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Μπεζυρτζή, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 και… ρεφάροντας τους χαμένους βαθμούς στης καθυστερήσεις κόντρα σε Αγροτικό Αστέρα και Μηχανιώνα.

Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα η Δόξα Δράμας έμεινε στην 5η θέση και τους 22 βαθμούς, ενώ ο Ορφέας Ξάνθης στην 10η με 16 πόντους.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Καλαϊτζής, Καλαϊτζόπουλος, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Αμανατίδης (46′ Μπογιατζίδης), Κουκουρίγκος (82′ Σωτηράκογλου), Μελισσόπουλος, Τορομανίδης, Πασχαλάκης.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Αποστολίδης): Μπεζυρτζής, Πιτσόλης (80΄Ιορδανίδης Αρ.), Φραγκούλης, Παπαϊωάννου, Κυριακίδης Δ. (80′ Ρούτσης), Χατζηδημητρίου (69′ Ιορδανίδης Χρ.), Σαμπανίδης (69′ Μπλιός) , Αγιώτης, Θεοδοσιάδης, Ιωσηφίδης (90′ Κόντος), Περσίδης.