Γ’ Εθνική: Κράτησε το εντός έδρας αήττητο ο ψυχωμένος Πανθρακικός κόντρα στον πρωτοπόρο Καμπανιακό

Στα μάτια κοίταξε ο Πανθρακικός τον πρωτοπόρο Καμπανιακό με τον οποίο ήρθε ισόπαλος 1-1 κρατώντας το αήττητο στην έδρα του.

Η ομάδα της Κομοτηνής προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, έπαιξε με ψυχή και αν ήταν πιο τυχερή και λίγο πιο προσεκτική ανασταλτικά, θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα, που απέδειξε ότι δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πάντως και η ισοπαλία συνιστά θετικό αποτέλεσμα έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, αφού μέχρι το 60’ οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκαν.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου ο Πανθρακικός ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Βάσκος πρόλαβε την μπάλα πριν βγει άουτ, σέντραρε από τα δεξιά και ο επερχόμενος Μπαϊκαρά με σουτ έκανε το 1-0. Η πρώτη επίσκεψη του Καμπανιακού στην εστία του Κοτσάκη έλαβε χώρα στο 20’, όταν το σουτ του Πόζογλου μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Πανθρακικού.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κοτσάκης έκανε εντυπωσιακή επέμβαση και πάλι σε σουτ του Πόζογλου. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των γηπεδούχων στο ψηλό παιχνίδι, έφερναν την μπάλα αρκετές φορές στα καρέ του Κοτσάκη με κινητήριο μοχλό τον Πόζογλου.

Στο 30’ ο Καλογρανάς έσωσε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 38’ ο Κοτσάκης μπλόκαρε την μπάλα σε κεφαλιά του Ιγνατίδη. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο γκολκίπερ των «πρασίνων» δεν κατάφερε να αντιδράσει σε μια σύγχυση που δημιουργήθηκε στη μεγάλη περιοχή και ο Ιγνατίδης ισοφάρισε. Ο Καμπανιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ αλλά ο Κοτσάκης απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Πόζογλου, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 54’ ο Ιγνατίδης σούταρε ψηλά άουτ μετά από γύρισμα του Προσκυνητόπουλου, ενώ στο 56’ η κεφαλιά του Σαρβανίδη κατέληξε επίσης άουτ.

Η αντικατάσταση του Πόζογλου, που αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων, αφού απ’ αυτόν περνούσε όλο το παιχνίδι του Καμπανιακού, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανεβάσουν πιο ψηλά τις γραμμές τους και σταδιακά να παίζουν την μπάλα στο άλλο μισό του γηπέδου. Μάλιστα στο 73’ ο Βάσκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από τα αριστερά αλλά σούταρε άουτ.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Νίκο Μπαχαρίδη να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική γραμμή περνώντας στο ματς τους Φουρλατάρα, Κωσταρέλη και Στοΐνοβιτς αντί των Γκουτσίδη, Ντίνα και Μπαϊκαρά. Στο 90’ ο Καμπανιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το τρίποντο, όταν ο Ιγνατίδης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κοτσάκη από τα πλάγια με τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού να αποκρούει το πρώτο σουτ του αντιπάλου φορ και το δεύτερο σουτ να φεύγει ψηλά άουτ.

O πρωτοπόρος Kαμπανιακός μετά την ισοπαλία ανέβηκε στους 31 πόντους αυξάνοντας τη διαφορά από την 2η Καβάλα που ηττήθηκε μέσα στη Μηχανιώνα, ενώ ο Πανθρακικός βρίσκεται στην 6η θέση με 21 πόντους, πέντε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κοτσάκης, Καλογρανάς, Αρετάς, Σιδηρόπουλος, Λειβαδιώτης (46’ Σαπνάρας), Χακάν (46’ Σμάλης), Γιαννακιτσίδης, Μπαϊκαρά (85’ Στοΐνοβιτς), Βάσκος, Ντίνας (80’ Κωσταρέλης), Γκουτσίδης ( 73’ Φουρλατάρας).

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ: Γιακουμής, Καθάριος Π., Βοσκόπουλος, Μπουτζίκος, Κεχαγιάς, Ταϊρης, Καθάριος Ν.(64’ Ξανθόπουλος), Σαρβανίδης, Ιγνατίδης,  Πόζογλου (64’ Μάνος), Προσκυνητόπουλος  (85’ Καράμπελας).