Αντωνιάδης για τα 115α γενέθλια: «Μετά την οικογένεια και την πατρίδα μας βάζω τον Παναθηναϊκό»

Τα 115α γενέθλια γιορτάζει σήμερα ο Παναθηναϊκός και οι ευχές των «θρύλων» της ομάδας είναι εκατοντάδες. Ανάμεσα τους και ο «Ψηλός» του ελληνικού ποδοσφαίρου και ένας από τους legends του «τριφυλλιού», Αντώνης Αντωνιάδης που σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό ως το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του.

Ο Ξανθιώτης βετεράνος ήταν μέλος της «χρυσής» ομάδας του Γουέμπλεϊ όταν οι «πράσινοι» έφτασαν ως τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 με αντίπαλο τον Άγιαξ και είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Επίσης, είχε αναδειχθεί πέντε φορές πρώτος σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος αφήνοντας το στίγμα του στην ιστορία και τις επιτυχίες της ομάδας.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο sdna.gr μίλησε για το τι σημαίνει η ομάδα γι’ αυτόν, τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές του, τα γκολ που θυμάται αλλά και το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Για το τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός για τον ίδιο:

«Ο Παναθηναϊκός είναι όλη μου η ζωή. Εγώ που ήρθα το 1968 στην Αθήνα από την Ξάνθη, μετά το οικογενειακό περιβάλλον και την πατρίδα μας βάζω πάνω απ΄όλα τον Παναθηναϊκό.

Κάθε Κυριακή είμαστε δίπλα του στο γήπεδο κι ασχολούμαστε κάθε μέρα μαζί του. Τι θα γίνει με το γήπεδο, τις μεταγραφές, την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, γιατί εκτροχιαστήκαμε από την πρώτη θέση.

Είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου. Η ποδοσφαιρική καριέρα μου συνδέθηκε και ταυτίστηκε με τον Παναθηναϊκό».

Για την κορυφαία στιγμή που έζησε ως παίκτης του Παναθηναϊκού:

«Η μεγάλη πορεία και η συμμετοχή στον αξέχαστο τελικό του Γουέμπλεϊ. Ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας ήμουν κι εγώ.

Φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω πως υπήρξα και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης εκείνη τη σεζόν, κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά με Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Εκτός από το Γουέμπλεϊ τεράστια στιγμή ήταν και η συμμετοχή στο Διηπειρωτικό Κύπελλο».

Για το πιο σπουδαίο γκολ που πέτυχε με το «τριφύλλι»:

«Στο Γκούντισον Παρκ κόντρα στην Έβερτον. Οι Άγγλοι μας έπαιζαν μονότερμα κι όμως εμείς με δικό μου γκολ καταφέραμε να προηγηθούμε. Με το που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα συμπληρώθηκε ένα ντόμινο απίστευτων συμπτώσεων, αφού στις 9 Μαρτίου, το Νο.9 του Παναθηναϊκού, με το 9ο γκολ της καριέρας του στη διοργάνωση, 9 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, με το ρολόι του γηπέδου να δείχνει 9 το βράδυ ακριβώς!

Στις ελληνικές διοργανώσεις θυμάμαι περισσότερο ένα γκολ που είχα πετύχει με μονοκόματο σουτ κόντρα στον Πανιώνιο στη Λεωφόρο.

Η μπάλα χτύπησε στο πίσω σίδερο μέσα από τα δίχτυα και επέστρεψε στο γήπεδο. Τότε δεν υπήρχε VAR και καταλάβαμε πως ήταν γκολ από τις φωνές που έριξε ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου (Κάκαρης) στους αμυντικούς του».

Για την πιο στενάχωρη στιγμή που έζησε στον Παναθηναϊκό:

«Όταν χάσαμε από τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ, παρότι τότε υπήρχαν και ψήγματα χαράς λόγω της συμμετοχής μας στον τελικό.

Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να σηκώσουμε το τρόπαιο και όταν έληξε ο τελικός στεναχωρηθήκαμε πολύ.

Μεγάλη πικρία ένιωσα όταν έπειτα από προσωπική διαμάχη παραγόντων εγώ και ο Δομάζος οδηγηθήκαμε στην έξοδο και φύγαμε από τον Παναθηναϊκό».

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού:

«Το μέλλον του συλλόγου θα αρχίσει να προδιαγράφεται και να μπαίνει σε νέα τροχιά, μετά την είσοδό του στο νέο γήπεδο. Όποια διοίκηση κι βρίσκεται τότε στην ομάδα θα είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για την Ευρώπη»