Κύπελλο Ελλάδος: «Περίπατος» στην Αθήνα επί της ΑΕΚ για τον Άθλος Ορεστιάδας! Πρώτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε στους «8» του θεσμού

Ο Άθλος Ορεστιάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του βρίσκεται στην οκτάδα του θεσμού και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στην οκτάδα, έχοντας ως όνειρο τη παρθενική του πρόκριση σε φάιναλ-4.

Η ομάδα του Θοδωρή Χουσίδη, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του θεσμού, επικράτησε εύκολα στη Νέα Φιλαδέλφεια με 0-3 (19-25, 14-25, 18-25) της ΑΕΚ και «σφράγισε» πανηγυρικά το εισιτήριό της για τις 8 κορυφαίες ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Στον αγώνα του Απόστολος Κόντος η ομάδα του Άθλου, επιβεβαίωσε την ανωτερότητα, την φόρμα του και την διαφορά κατηγορίας παίζοντας πολύ συγκεντρωμένα, κυριάρχησε σε όλους τους τομείς των γηπεδούχων και δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί έναντι της φιλόδοξης ομάδας της Pre League, που προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική μέχρι τα μισά των σετ. Ωστόσο το σερβίς του Άθλου, ιδιαίτερα με Κασαμπαλή και Γκλαντστόουν Τζούνιορ έκανε τη διαφορά, ενώ το αδιαπέραστο μπλοκ στη συνέχεια «άναβε κόκκινο» στις «κιτρινόμαυρες» επιθέσεις.

Η ΑΕΚ μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς και με τη συμπαράσταση των οπαδών της προηγήθηκε με 15-13. Στη συνέχεια ο Άθλος, από το σερβίς και άσους του Κασαμπαλή πέτυχε ένα επιμέρους σερί 0-7 για το 15-20. Το τελικό 0-1 ήρθε από έναν ακόμη άσο, του Ντε Πρα, ο οποίος «έγραψε» το 19-25. Στο δεύτερο και τρίτο σετ πήρε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα, φτάνοντας στο τελικό 0-3 με 14-25 και 18-25 μετά από 69 λεπτά αγώνα, δια χειρός του νεοπαοκτηθέντα Ιωαννίδη, που έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή με τα «χρώματα» του Άθλου.

Διαιτητές: Φραγκάκης, Βελώνης, Παρατηρητής: Καπάνταης.

Τα σετ: 0-3 (19-25, 14-25, 18-25)

Α.Ε.Κ. (Άκης Χατζηαντωνίου): Μπατατζίμ, Μελλές, Παλέντζας, Μπαρμπούνης, Ράμος, Ρούσης / Αχιλλεόπουλος (λ), Πολυχρονιάδης (λ), Καβαρινός.

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θοδωρής Χουσίδης): Κασαμπαλής 8π (5άσοι), Ριζόπουλος 8π (2 άσοι), Αλγκούλ 12π (6 μπλοκ), Ντε Πρα 12π (2 άσοι, 2 μπλοκ), Γκένοφ 9π (1 άσος 2 μπλοκ), Γκλαντστόουν Μαγκαλάες Τζούνιορ 6π/ Βελούδης (λ), Ιωαννίδης 1π.