Super League: Τριάρα και κορυφή η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Άρη με clean sheet από τον Αθανασιάδη

Η ΑΕΚ κράτησε το απόλυτο που έχει χτίσει στην OPAP Arena, καθώς νίκησε τον Άρη 3-0 και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League και θα περιμένει πιθανή βαθμολογική απώλεια του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη.

Η Ένωση κυριάρχησε στο πρώτο μέρος χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τα καρέ του Άρη, τον οποίο παρόπλισε εντελώς. Στη δεύτερη καλή στιγμή της στο ματς σκόραρε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άμραμπατ, σε πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο για μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης ανέβηκε, όμως ο Ετέμπο αποβλήθηκε στο 60ο λεπτό και του έκοψε τα φτερά, με την Ένωση να πετυχαίνει άλλα δύο γκολ και να καθαρίζει το ματς. Αρχικά στο 77ο λεπτό ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα και μοίρασε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Νωρίτερα ο Αθανασιάδης είχε κρατήσει το μηδέν στην εστία του με εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Μπράμπετς.

Τον θρίαμβο των κιτρινόμαυρων σφράγισε ο Πινέδα στο 89ο λεπτό. Έπειτα από ολέθριο λάθος του Νταμπό, ο Αραούχο έκλεψε και πάλι την μπάλα και βγήκε απέναντι από τον Κουέστα. Αντί να εκτελέσει προτίμησε να πασάρει στον Μεξικανό και αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ έφτασε τους 47 βαθμούς και προσπέρασε τον Παναθηναϊκού που έχει 45 και αντιμετωπίζει αύριο (30/01) τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Άρης παρέμεινε στην πέμπτη θέση και τους 31 βαθμούς.