Ο Ποντιακός Αλεξανδρούπολης σε διεθνές τουρνουά με Μπάγερν και Γιουβέντους

Στο μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου της Ελλάδας, το ELITE NEON CUP 2023 θα συμμετέχει η Ακαδημία ποδοσφαίρου του Ποντιακού Αλεξανδρούπολης, στην Αθήνα από τις 9 έως 12 Απριλίου 2023.

Στο τουρνουά θα συμμετέχουν οι BIG 5 της Ελλάδας (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης) και μέχρι στιγμής από το εξωτερικό οι Bayern Munich και η Juventus, Κοπεγχάγη, Νοτινγχαμ Φόρεστ, Μακάμπι Χαιφα και αρκετές ακόμα μεγάλες ακαδημίες ποδοσφαίρου απ’ όλη την Ευρώπη!

Στο ίδιο τουρνουά έχουν συμμετέχει στο πρόσφατο παρελθόν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες όπως Liverpool, Manchester City, Dortmund, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Zenit Αγίας Πετρούπολης, ROMA, ΑΠΟΕΛ και πολλές κορυφαίες ομάδες και η συμμετοχή σε ένα τέτοιο τουρνουά όπως επίσης και η συνύπαρξη με τόσο μεγάλους συλλόγους θα βοηθήσει και θα ενισχύσει την τεχνογνωσία της ακαδημίας τόσο προπονητικά όσο και διοικητικά.

Ο Ποντιακός ανήκει στο δίκτυο ακαδημιών του ΠΑΟΚ έχοντας συνεργασία από το 2009 και είναι η 1η ακαδημία εκτός Θεσσαλονίκης που το πέτυχε αυτό.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης με αυτή τη συμμετοχή ανεβαίνει άλλο ένα επίπεδο στο αγωνιστικό κομμάτι, προσφέροντας ανεπανάληπτες εμπειρίες στα παιδιά της Ακαδημίας, η οποία αποτελείται από 15 τμήματα όλων των ηλικιών αγοριών και κοριτσιών, 15 προπονητές, Γυναικεία Ομάδα στη Γ’ εθνική και Ανδρική ομάδα στη Β’ κατηγορία Έβρου αποτελούμενη κατά 90% από γηγενείς ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας του.