Κύπελλο Ελλάδος: Έφυγε με ψηλά το κεφάλι το Παραλίμνιο! Στα ημιτελικά η Λαμία του Σάββα Παντελίδη

Η Λαμία ανέτρεψε πολύ γρήγορα το προβάδισμα του Απόλλωνα Παραλιμνίου και έφτασε στο καθόλα πειστικό 4-2 στο ΔΑΚ, για να ντουμπλάρει τις επιτυχίες της επί των Σερραίων και να πάρει την πρόκριση για τους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Φθιώτες είχαν αποκτήσει το προβάδισμα για την πρόκριση με τη νίκη της με 2-1 στις Σέρρες μία εβδομάδα νωρίτερα και το απόγευμα της Πέμπτης (26/01) ολοκλήρωσαν το έργο τους, με το 0-1 στο 8ο λεπτό να μην τους πτοεί και να φτάνουν εύκολα στην ανατροπή, για να πανηγυρίσουν στο φινάλε μία νίκη με 4-2 ντουμπλάροντας τις επιτυχίες τους κόντρα στους αντιπάλους τους.

Η Λαμία είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στη αναμέτρηση, με την κοντινή προβολή του Ασκόφσκι που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, όμως ήταν ο Απόλλωνας Παραλιμνίου εκείνος που σκόραρε πρώτος πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Αυτό έγινε στο 8ο λεπτό μέσα από στημένη φάση: ο Γεωργιάδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκέκας άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στο πρώτο δοκάρι, κάνοντας προσποίηση, και ο Γιάννης Κουτζαβασίλης έγραψε το 0-1 με δυνατό αριστερό σουτ, για να φέρει το ζευγάρι σε ισορροπία.

Παρά την ψυχρολουσία που δέχτηκε, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δεν πανικοβλήθηκε, άρχισε να αυξάνει σταδιακά την πίεσή της και στο 20ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση. Ο Ντε Βινσέντι πέρασε έξυπνη κάθετη πάσα που έκοψε στα δύο την άμυνα των φιλοξενουμένων και ο Ασκόφσκι βγήκε απέναντι στον Φώτη Κουτζαβασίλη, για να περάσει με ντρίμπλα τον αντίπαλο κίπερ και να κάνει το 1-1 με πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία.

Πέντε λεπτά αργότερα ολοκληρώθηκε η ανατροπή με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ντε Βινσέντι, ο οποίος αυτή τη φορά εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο στόπερ Πάβλοβετς, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τους Φθιώτες, πετάχτηκε αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας των Σερραίων για να γράψει το 2-1 με δυνατή σκαστή κεφαλιά.

Στο 31′ ο Ασκόφσκι άγγιξε το δεύτερο προσωπικό του γκολ με σουτ εντός περιοχής, με την Λαμία να εξακολουθεί κρατάει το πόδι στο γκάζι και να ανταμείβεται στο 39ο λεπτό έστω και με μπόλικη δόση τύχης. Ο Μαρτίνεθ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Γκέκας προσπάθησε να απομακρύνει όμως δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και της έδωσε ανάποδα φάλτσα, για να στείλει στα δίχτυα της ομάδας τους και να γραφτεί το 3-1 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο 86ο λεπτό η αξιοπρεπέστατη εμφάνιση του Απόλλωνα στην Λαμία επιβραβεύτηκε με ένα ακόμα γκολ, που είχε την υπογραφή του Ελέζι, με την Λαμία να έχει πάντως τον τελευταίο λόγο στο ματς αφού έγραψε το τελικό 4-2 με όμορφη ατομική ενέργεια και σουτ του Τσιλούλη και σφράγισε με στιλ την πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναντί της ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό.

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Σιμόν, Πάβλοβετς (69′ Λαμπρόπουλος) Αντέτζο, Γκοράνοφ, Στάνκο, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (60′ Τσιλούλης), Ντε Βινσέντι (61′ Βέργος), Ασκόφσκι (82′ Κοντονίκος), Μανούσος (69′ Τσούκαλος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Φώτης Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Γιάννης Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι (65′ Καρατλίδης), Τζελίδης, Τζαμπέγια, Καρυοφύλλης, Ελέζι., Γεωργιάδης (83′ Κωνσταντινίδης), Γκέκας (64′ Πέτρου).