Γ’ Εθνική: Επέστρεψε στα τρίποντα χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση ο Πανθρακικός επί του ουραγού Μέγα Αλέξανδρου Ορφανίου

Τη νίκη με 3-1 πανηγύρισε ο Πανθρακικός το απόγευμα της Τετάρτης στο ΔΑΚ Κομοτηνής στο πλαίσιο της εξ αναβολής 11ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα της Κομοτηνής παρατάχθηκε χωρίς τον Νίκο Μπαχαρίδη στον πάγκο, καθώς είχε αποβληθεί στο ματς με το Παραλίμνιο και τη θέση του πήρε ο Γιώργος Μπακιρτζίδης.

O Πανθρακικός μπήκε με το πόδι στο γκάζι και άνοιξε το σκορ πριν ολοκληρωθεί ένα λεπτό παιχνιδιού, με τον Γκουτσίδη να πλασάρει από κοντά ανοίγοντας το σκορ για το 1-0 ύστερα από εξαιρετική πάσα του Βάσκου.

Στο 6ο λεπτό ο Φουρλατάρας έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, ωστόσο το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι περισσότεροι στην Κομοτηνή πίστεψαν ότι θα είναι ένας υγιεινός περίπατος, ωστόσο τα πράγματα δεν συνέχισαν ιδανικά για τον Πανθρακικό.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην πρώτη ουσαστικά καλή στιγμή τους στο ματς, με τον Καρακούτη να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ηλιόπουλου και να νικάει τον Κοτσάκη για το 1-1.

Ο ρυθμός έπεσε και ο Πανθρακικός δυσκολευόταν να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Τελευταία καλή φάση στο 43ο λεπτό με το σουτ του Φουρλατάρα να περνάει σχεδόν ένα μέτρο άουτ, ενώ η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στο Ορφάνι, όταν ο Μετσεντσβίλι βρέθηκε σε καθαρή θέση για γκολ αλλά ο Σαπναράς πρόλαβε με τάκλιν και έσωσε την ομάδα της Κομοτηνής, με το 1-1 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με το Ορφάνι να έχει πάει το ματς εκεί που θέλει και τον Πανθρακικό να μην βρίσκει της λύσεις για να γίνει απειλητικός, με τα λεπτά να περνάνε και το άγχος για το νικητήριο γκολ να μεγαλώνει.

Η λύση ήρθε στο 74ο λεπτό όταν ο Βάσκος ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή σε μια φάση που φαινόταν χαμένη για τον Πανθρακικό καθώς η μπάλα έβγαινε άουτ, με τον διαιτητή να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα για σπρώξιμο στον επιθετικό του Πανθρακικού.

Ο Χρήστο Βάσκος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε βάζοντας για δεύτερη φορά στο παιχνίδι μπροστά στο σκορ τον Πανθρακικό για το 2-1 στο 75ο λεπτό.

Το τρίποντο «κλείδωσε» στο 82ο λεπτό με το πρώτο γκολ του Νάση Στοΐνοβιτς στην επιστροφή του με όμορφη κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 και ανεβάζοντας τον Πανθρακικό στους 19 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τον Πανδραμαϊκό (που έχει και ένα ματς λιγότερο με το Παραλίμνιο).

Ο φιλοξενούμενοι του Μέγα Αλέξανδρου πάλεψαν για το θετικό αποτέλεσμα αλλά έφυγαν με άδεια χέρια από την Κομοτηνή, μένοντας μόνοι στην ουρά της βαθμολογίας με 1 βαθμό.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπακιρτζίδης): Κοτσάκης, Αντωνιάδης, Αρετάς, Λειβαδιώτης, Σαπνάρας, Γιαννακιτσίδης (62′ Σμάλης), Κωσταρέλης, Φουρλατάρας (55′ Μπαϊκαρά), Γκουτσίδης (62′ Στοίνοβιτς), Ντίνας (86′ Καλογρανάς), Βάσκος.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΟΥ: Παπαδόπουλος Γ., Πέλκας, Αφεντούλιδης (53′ Παπαδόπουλος Κ.), Κόμνος, Ντουρσάι, Γεωργιάδης, Ηλιόπουλος, Τζάτζος, Καρακούτης, Αλεξόπουλος, Μετσεντσβίλι.