Γ’ Εθνική: Πρώτη ισοπαλία στο ΔΑΚ με πέναλτι-φάντασμα για το Παραλίμνιο που «έκλεψε» τον βαθμό από τον Πανθρακικό

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Πανθρακικός και Απόλλων Παραλιμνίου στο ΔΑΚ Κομοτηνής, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο Πανθρακικός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, που δεν είχε πολύ υψηλό ρυθμό, με τον Βάσκο να χάνει την πρώτη καλή στιγμή στο 16′, όταν ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά το σουτ του κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φώτη Κουτσοβασίλη.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 26′ με τον Καρυοφύλλη, αλλά ο Κοτσάκης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Στο 36ο λεπτό ο Αντωνιάδης σε μια σπάνια αλλά και επικίνδυνη φάση τράκαρε με τον διαιτητή και σκίστηκε στο φρύδι, με το παιχνίδι να διακόπτεται για 4-5 λεπτά ώστε ο παίκτης του Πανθρακικού μου αιμορραγούσε να δεχθεί της πρώτες βοήθειες από τον Τζαφέρ.

Ο Αντωνιάδης συνέχισε μέχρι το ημίχρονο με δεμένο το κεφάλι, ωστόσο αισθάνθηκε ζαλάδες στο ημίχρονο, αντικαταστάθηκε από τον Καλογρανά και οδηγήθηκε για προληπτικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0, ένα σκορ που με βάση την εικόνα των δύο ομάδων έμοιαζε δίκαιο.

Το Παραλίμνι απείλησε πρώτο στην επανάληψη με το δυνατό σουτ του Τζελίδη, ωστόσο και πάλι ο σταθερότατος Κοτσάκης μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 58′ λεπτό ο Πανθρακικός πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά από γύρισμα του Βάσκου στην καρδιά της περιοχής ο Ντίνας βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με πλασέ άνοιξε το σκορ για το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο Πανθρακικός πάτησε πάνω στο προβάδισμα, αμύνθηκε με κοντά τις γραμμές προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.

Στο 70ο λεπτό ο Κουτσοβασίλης μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Γιαννακιτσίδη. Στο 77ο λεπτό χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Κοτσάκης από το ένα μέτρο με μαγική επέμβαση είπε «όχι» στο σουτ του Καρυοφύλη μετά από φάουλ του Ελέζι, αποσοβώντας το… σίγουρο γκολ της ισοφάρισης.

Στο 81ο λεπτό ο Απόλλων Παραλιμνίου κέρδισε πέναλτι. Ο Τζελίδης βρέθηκε στο έδαφος μετά από μονομαχία με τον Μπαϊκαρά, με τον πρώτο διαιτητή Σιουμπάρα να αφήνει σωστά το παιχνίδι να εξελιχθεί, αλλά σε δεύτερο χρόνο να δείχνει την άσπρη βούλα μετά από υπόδειξη του β’ βοηθού Παυλίδη.

Ο Γκέκας ευστόχησε από τα 11 μέτρα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, με τα αίματα να ανάβουν μετά την ισοφάριση καθώς άνθρωποι του Πανθρακικού προσπάθησαν να πλησιάσουν τον Παυλίδη σε όχι και τόσο… φιλική διάθεση, για την υπόδειξη του πέναλτι-φαντάσματος.

Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 4-5 λεπτά, ωστόσο ολοκληρώθηκε λίγο μετά χωρίς περεταίρω παρατράγουδα, με τον Πανθρακικό και τον Απόλλωνα Παραλιμνίου να μοιράζοντας τον έναν βαθμό, αφού ο Κουτσοβασίλης απομάκρυνε τις προσπάθειες των Κωσταρέλη και Μπαϊκαρα, που αποτέλεσαν και τις τελευταίες ευκαιρίες στο ματς στις καθυστερήσεις.

Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία για την ομάδα της Κομοτηνής στο ΔΑΚ μετά το 4/4 που είχε προηγηθεί μέσα στο 2022, με τον Πανθρακικό να ανεβαίνει στους 16 πόντους, έχοντας και μια αναμέτρηση λιγότερη κόντρα στο Ορφάνι την ερχόμενο Τετάρτη, ενώ το Παραλίμνι έφτασε τους 20 βαθμούς και ετοιμάζεται να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες κόντρα στη Λαμία για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Νίκος Μπαχαρίδης): Κοτσάκης, Αντωνιάδης (46′ Καλογρανάς), Αρετάς, Σαπνάρας, Λειβαδιώτης, Χακάν, Γιαννακιτσίδης, Φουρλατάρας (59′ Μπαϊκαρά), Βάσκος, Ντίνας (75′ Στοΐνοβιτς), Γκουτσίδης (75′ Κωσταρέλης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Νίκος Καραμπετάκης): Κουτσοβασίλης Φ., Τσομαχασβίλι, Κιουτσεκτσίδης (68′ Πέτρου), Κουτσοβασίλης Γ. (68′ Τσιάτρης), Τζελίδης, Γκούμας, Γεωργιάδης, Καρυοφύλης, Γκέκας, Ελέζι, Καραμπατάκης (54′ Τζαμπέγιας).