Γ’ Εθνική: Έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από την Καβάλα ο Ορφέας Ξάνθης

Από έναν βαθμό πήραν Ορφέας Ξάνθης και Καβάλα στο γήπεδο του ΑΟΞ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, αφού παρότι οι Καβαλιώτες προηγήθηκαν δύο φορές, ο Ορφέας είχε τις απαντήσεις για το τελικό 2-2.

Ο Ορφέας έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Σταθάκης είπε «όχι» στην διπλή ευκαιρία με Μελισσόπουλο και Κουκουρίγκο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ωστόσο με το «καλημέρα» μπροστά στο σκορ, αφού ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι ο Σαλπιγγίδης, με τον Ιορδανίδη να το εκτελεί εύστοχα για το 0-1.

Άμεση ήταν η απάντηση του Ορφέα Ξάνθης, καθώς στο 18ο λεπτό πέτυχε το γκολ με πανέμορφο σουτ του Κουκουρίγκου, που σημείωσε το 1-1 μέσα σε πανηγυρισμούς.

Ο ρυθμός μετά το γκολ της ισοφάρισης έπεσε συμπεριλαμβανομένου και του βαρύ αγωνιστικού χώρου λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Ξάνθη, με τους φιλοξενούμενος να αγγίζουν δύο φορές το γκολ, ωστόσο ο Γεωργούσης είπε ισάριθμές φορές «όχι» στον Μπαρέττα που απείλησε με δυνατά σουτ στο 37ο και 41ο λεπτό.

Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στην επανάληψη οι Καβαλιώτες πήραν εκ νέου προβάδισμα, με τον Σαλπιγγίδη να εκμεταλλεύεται το λάθος του γκολκίπερ του Ορφέα και να σημειώνει το 1-2.

Ο Ορφέας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και ισοφάρισε για δεύτερη φορά, όταν ο Παπαστεφάνου εκμεταλλεύτηκε μια φάση διαρκείας στην μεγάλη περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ και με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-2 για την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή.

Μετά το 2-2 καμία ομάδα δεν επαναπαύτηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας και έχασαν ευκαιρίας για να πάρουν το τρίποντο, με τον Ορφέα να πετυχαίνει στο φινάλε γκολ με τον Μελισσόπουλο, αλλά ακυρώθηκε ως offside.

Με τον έναν βαθμό ο Ορφέας έφτασε τους 15 και παραμένει οριακά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Καβάλα έμεινε στη 2η θέση με 24.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργούσης, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Χακή Τζαμπάζ, Παπαδόπουλος Λ., Μαυρόπουλος, Κουκορίγκος, Ιωαννίδης, Μελισσόπουλος (94′ Κόντο), Τορομανίδης (89′ Αμανατίδης), Πασχαλάκης.

ΚΑΒΑΛΑ (Αγγελίδης): Σταθάκης, Δημητρακούδης (76′ Κατσέτης), Μπατσαράς, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Σαλπιγγίδης, Γερογιάννης, Κατσαμάγκας, Ιορδανίδης, Μπαρέττας (64′ Ρουμπιές).

Φώτο: proininews.gr