Κατάθεση ψυχής Μπακασέτα για τη μάχη με την κατάθλιψη: «Έκανα χατ-τρικ κόντρα στην Ξάνθη αλλά δεν είχα το αίσθημα της χαράς, ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά»

Ο Τάσος Μπακασέτας σε συνέντευξή του στο κανάλι Stars Inc.11 στο Youtube μίλησε ανοιχτά για την ψυχική υγεία και την περίοδο που πάλεψε με την κατάθλιψη.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος Τάσος Μπακασέτας σχετικά με την κατάθλιψη: «Είναι ένα παιχνίδι εντός έδρας με τον Πανιώνιο απέναντι στην Ξάνθη, σημαντικό για να μπούμε σε τροχιά Ευρώπης, να κλειδώσουμε αυτόν τον στόχο, και σε αυτό το παιχνίδι κάνω χατ-τρικ. Πολύ σημαντικό παιχνίδι και για μένα γιατί ήθελα να πάρω μεταγραφή. Παίζαμε Σάββατο. Κυριακή πρωί ξυπνάω με ένα βάρος στην καρδιά, δεν είχα το αίσθημα της χαράς, που όφειλα να έχω. Γιατί όλα ήταν τέλεια είχα καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο, δεν είχα ξαναβάλει τρία γκολ, σε ένα παιχνίδι. Ακόμα και σήμερα. Εκεί άρχισε να με προβλημάτιζε λίγο. Πώς γίνεται να μην είμαι χαρούμενος; Να θέλω να κάνω πράγματα. όλα πάνε πολύ καλά. Το συζητούσα με τους φίλους μου λίγο, αλλέ μέχρι ένα σημείο. Γιατί εκείνη η χρονιά σε προσωπικό κομμάτι είχα αυτές τις αμφιβολίες, αλλά επαγγελματικά πήγαινε τέλεια. Μπήκαμε Ευρώπη, έκανα καλές εμφανίσεις. Ήξερα ότι κάποιες ομάδες ενδιαφέρονταν για μένα, οπότε το κάλυπτα με αυτόν τον τρόπο. Ένιωθα όμως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Έπειτα ήρθε και η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ που το ήθελα πολύ. Κι εκεί άρχισα να χάνω τελείως τον εαυτό μου. Έγινε πολύς ντόρος γύρω από τη μετεγγραφή μου κι όλο αυτό με αποσυντόνισε γιατί ψυχολογικά δεν ήμουν τόσο σταθερός. Όσο περνούσαν οι μέρες, έχανα τον εαυτό μου. Δεν με αναγνώριζα σε πάρα πολλά πράγματα. Π.χ. ζω την κάθε μέρα πολύ έντονα, τις προπονήσεις, νευριάζω όταν χάνω, είμαι τέτοιου είδους άνθρωπος μ’ αρέσει να ζω έντονα κάθε στιγμή μου στο ποδόσφαιρο και ήμουν σε μια κατάσταση πολύ φλατ», συνέχισε ο ποδοσφαιριστής της Τραμπζονσπόρ.

«Ένιωθα ένα κενό. Μετά δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα ούτε επαγγελματικά γιατί όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση είναι αδύνατο να μπορείς να αποδώσεις τα αναμενόμενα. Οπότε μόλις άρχισα και στην ΑΕΚ να μη κάνω καλά παιχνίδια, υπήρχαν πολλές προσδοκίες και από τον εαυτό μου και από τον κόσμο… εκεί έφτασε σε μια κατάσταση όπου δεν μπορούσα να αποδώσω καθόλου, δεν ήμουν συγκεντρωμένος, προσπαθούσα να καταλάβω τι γίνεται, δεν έβρισκα άκρη.

Ζήτησα βοήθεια από έναν ειδικό να φτιάξω τον εαυτό μου, να λύσω όποια θέματα είχα, εκείνο το διάστημα είχα και έναν τραυματισμό γιατί τίποτα δεν γίνεται κατά τύχη που όλα αυτά συνδέονται έμεινα έξω 3,5 μήνες που αυτό κατά κάποιον τρόπο με βοήθησε. Αν και για έναν αθλητή το να τραυματίζεται είναι ό,τι χειρότερο αλλά με βοήθησε να βγω από όλη αυτή την κατάσταση και το πώς ένιωθα. Έπειτα με πολλή δουλειά γιατί αυτά δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη κατάφερα πλέον να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω και να είμαι ο εαυτός μου», επισήμανε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

«Μου πήρε περίπου έξι μήνες. Ήθελα πιο νωρίς να πάω σε έναν ειδικό, καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά, απλά κάλυπτα αυτό το κομμάτι με το επαγγελματικό που πήγαινε τέλεια και τα έβαζα όλα κάτω από το χαλί. Μόλις κι αυτό το κομμάτι τελείωσε, μετά ήταν μονόδρομος για μένα. Ένιωθα πολύ ευάλωτος σε πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι και η ηλικία μου δεν ήταν.. δεν ήμουν τόσο ώριμος για να πάω ένα βήμα παρακάτω εκείνη την εποχή. Μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από πράγματα και καταστάσεις, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι με την κατάσταση, να κοιτάξεις κατάματα και να δουλέψεις πάνω σε αυτό να πας παρακάτω», επισήμανε ο Τάσος Μπακασέτας.