Το Σουφλί τα τελευταία χρόνια τους παίρνει τα σκήπτρα στις προετοιμασίες των “μικρών” Εθνικών ομάδων βόλεϊ

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την αναφορά στην ιστοσελίδα του το liberolvolley11.blogspot.com… -“Άλλοι έχουν το όνομα, κι άλλοι έχουν (τώρα ) τη χάρη”

Με ευκαιρία της χθεσινής πρεμιέρας της Εθνικής Παγκορασίδων για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, με αντίπαλο το Μαυροβούνιο να σταθούμε λίγο στην 15ήμερη προετοιμασία που έλαβε μέρος στο Σουφλί.

Τόσα χρόνια ακούγαμε για την Μητρόπολη (Ορεστιάδα) και για τη Μέκκα του Βόλεϊ (Αλεξανδρούπολη). Το Σουφλί όμως, που βρίσκεται ανάμεσα στις δυο πόλεις, φαίνεται τα τελευταία χρόνια να τους παίρνει τα σκήπτρα, όσον αφορά την προσφορά στις Εθνικές ομάδες και ιδίως στις Αναπτυξιακές!

Τα τελευταία 12 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί εκεί τουλάχιστον 7 με 8 προπονητικά camp προεπιλεγμένων αγοριών και κοριτσιών αλλά και Εθνικών Ομάδων προετοιμαζόμενες για την συμμετοχή τους σε τελικές φάσεις Βαλκανικών και Πανευρωπαϊκών αγώνων.
Το σύνολο των παραπάνω φιλοξενιών ήταν άκρως επιτυχημένες μιας και οι συνθήκες είναι ιδανικές για κάτι τέτοιο. Η ασφάλεια που παρέχουν οι μηδενικές αποστάσεις , η εξαιρετική ποιότητα διαμονής και σίτισης στην Μαθητική Εστία αλλά και η απαράμιλλη ζεστασιά όλου του Δήμου Σουφλίου είναι μοναδική. Θα ήταν ίσως εξαιρετική ιδέα να καθιερωθεί το σημείο αυτό σαν «κέντρο προετοιμασίας» των «μικρών» Εθνικών Ομάδων λόγω όλων αυτών των πλεονεκτημάτων. Δεδηλωμένος αρωγός διαχρονικά είναι η εκάστοτε Δημοτική Αρχή καθώς και οι άνθρωποι που «τρέχουν» τον Τοπικό Σύλλογο. Η βοήθεια που προσφέρουν όλοι αυτοί οι «κρυφοί» ήρωες είναι μοναδική και αντάξια της φιλοξενίας για την οποία διακρίνονται οι Σουφλιώτες.
Το μόνο που ίσως έχουν ανάγκη αυτοί οι «ακρίτες» του αθλήματός μας είναι η ηθική υποστήριξη των εκάστοτε Διοικούντων. Έχουν αποδείξει ότι για αυτούς δεν μετράνε τόσο οι «υλικές» απολαβές όσο η ηθική υποστήριξη μιας και το όραμα που διαθέτουν είναι ένα : « η ανάπτυξη του αθλήματός μας και μόνο αυτή»!!!!! .

Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, δεν θα πρέπει να μην αναφέρουμε την μεγάλη συμβολή, σε όλες τις παραπάνω προετοιμασίες, τόσο του Δήμου Σουφλίου, όσο και του πρώην διεθνή αθλητή, Νίκου Μούχλια!

Το Σουφλί μαζί με το Μουζάκι στην Καρδιτσα ,έχουν αναδειχθεί (άτυπα) πάνω από μια δεκαετία, τα προπονητικά κέντρα των “μικρών” Εθνικών ομάδων! μακάρι να υπάρξουν και άλλες πόλεις, που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα τους!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Εθνική μας ομάδα!.