Νέα βέλη Λουτσέσκου: «Μπορεί να είμαι ένας τρελός, αλλά είναι ένα κλεμμένο πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο»

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης με τον Λουτσέσκου να είναι περιχαρής μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ρουμάνος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθηκε αναφέρθηκε σε ένα σωρό θέματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα του, τον ένα γκολ παθητικό σε έντεκα ματς αλλά και τη μεταγραφή του Τάισον.

Ενώ σε ερώτηση για το ματς πρωταθλήματος που έρχεται και τον περσινό τελικό του Κυπέλλου έκανε λόγο και πάλι για ένα κλεμμένο πρωτάθλημα και ένα κλεμμένο Κύπελλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τις απουσίες που είχε ο ΠΑΟΚ, αλλά και την απόδοση του:

“Πιστεύω πως είναι θέμα των αντιπάλων που έχουμε αγωνιστεί έως τώρα. Η ομάδα έπαιζε καλά, απλά απέναντι μας ήταν ένας τοπ αντίπαλος. Μας προκαλεί αποφασιστικότητα και θέληση, οπότε ο κίνδυνος που θα αισθανθεί ο ποδοσφαιριστής φέρνει διαφορετικά στοιχεία στην ομάδα.

Από την άλλη είναι σημαντικό να υπάρχει ένα γκρουπ 16-18 ποδοσφαιριστών, που μπορεί να μας δώσει λύση και πνευματική φρεσκάδα. Οι παίκτες σήμερα μας έδωσαν αυτό το σκοπό. Είχαμε και ένα εύκολο γκολ, το τελείωμα του Τάισον που μας παραπάνω έδωσε λύσεις”.

Για την ιστορική απόδοση του ΠΑΟΚ, που σε 11 παιχνίδια η ομάδα δέχεται ένα γκολ:

“Άμα δεν δέχεσαι γκολ, κάνεις το πρώτο βήμα για τη νίκη. Οπότε με αυτή την οπτική, πρέπει να έχουμε καλή οργάνωση και παρ’ όλα αυτά να είμαστε και το ίδιο αποφασιστικοί όταν χάνουμε τη μπάλα. Γιατί είμαστε μια ομάδα που της αρέσει να κυριαρχεί, αυτό είναι το παιχνίδι της.

Είναι η δουλειά μας να κοιτάμε την αμυντική λειτουργία, όπως και το τι να κάνουμε με την κατοχή της μπάλας. Ο χρόνος δίνει λύσεις, οι συνδέσεις και η κατανόηση γίνεται καλύτερη. Να καταλάβουνε οι ποδοσφαιριστές πόσο σημαντικό είναι ένα μέτρο αλλά μισό. Όταν υπάρχει αυτή η αυτοπεποίθηση, που έως κάποια στιγμή δεν υπήρχε, έχεις μετά και μια βοήθεια από πιο… ψηλά”.

Για το ντεμπούτο του Τάισον και πόσο ευχαριστημένος είναι για τη μεταγραφή του:

“Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη μεταγραφή και είμαι ένας προπονητής που δεν χρησιμοποιώ εύκολα νέους παίκτες γιατί δεν γνωρίζουν ακριβώς πως λειτουργούμε μέσα στο γήπεδο. Παρ’ όλα αυτά ο Τάισον έδειξε σε 2-3 μέρες πως μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό. Η ποιότητα του είναι απίστευτη, μπορεί να πάρει σωστές επιλογές μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας παίκτης με αυτοπεποίθηση, σαν τον Βιεϊρίνια που μπορεί να μας δώσει την ηρεμία που χρειαζόμαστε”.

Για τη δήλωση του Γιοβάνοβιτς πως και ο ΠΑΟΚ είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος:

“Είναι μια συλλογική δουλειά η σημερινή νίκη, που ήρθε μετά από σκληρή δουλειά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όμως είναι να ξεχάσουμε τη σημερινή νίκη όσο πιο σύντομα γίνεται. Πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, είμαστε μια ομάδα που αλλάζει συνεχώς. Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύει όπως θέλει τα πράγματα, έχουμε μια στρατηγική από το καλοκαίρι. Η δουλειά που κάνουν οι ποδοσφαιριστές θα φανεί κυρίως την επόμενη σεζόν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πάμε με αποφασιστικότητα και με θέληση κόντρα στον Παναθηναϊκό”.

Για το ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό που έρχεται αλλά και το περσινό τελικό:

“Τον τελικό του Κυπέλλου, δεν το έχασε ο ΠΑΟΚ και το κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Ήταν ένα τελικός που κρίθηκε από το VAR και από διαιτητικές αποφάσεις. Τρία παιχνίδια πιο πριν Ντόουγκλας στο “Γ. Καραϊσκάκης” έκανε μια χειρονομία μπροστά από τους φιλάθλους και δέχθηκε κόκκινη. Αντίθετα ο Αϊτόρ όχι, είδα τόσα πέναλτι να δίνονται μέσω VAR αλλά σε εμάς δεν δόθηκε η φάση του Μιτρίτσα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα, με καλό προπονητή.

Αυτή είναι η ιστορία μου και θα την λέω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία. Μπορεί να είμαι ένας τρελός, αλλά λέω την πραγματικότητα. Είναι ένα κλεμμένο πρωτάθλημα και ένα κλεμμένο Κύπελλο. Την Κυριακή είναι ένα παιχνίδι που αναμένεται μάχη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε. Πρέπει να πάρουμε τη σωστή αυτοπεποίθηση και να πάρουμε τη νίκη”.