Τέσσερα βραβεία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης στα «Best City Awards 2023»

Τέσσερα βραβεία απονεμήθηκαν στον Δήμο Αλεξανδρούπολης στα Best City Awards 2023, τα κορυφαία βραβεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές και λύσεις που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Τα βραβεία για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης παρέλαβε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και η Διευθύντρια της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, Κυριακή Χαμουρατίδου.

Οι διακρίσεις που «κέρδισε» ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αφορούν στην προσβασιμότητα στην επικοινωνία και τη συμπερίληψη με αφορμή τη μετάδοση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη νοηματική γλώσσα, τη Βιώσιμη αστική κινητικότητα και ηλεκτροκίνηση, τον Περιβαλλοντικό Σταθμό Παρατήρησης που σχεδίασαν, ανέπτυξαν και κατασκεύασαν μέλη του Συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης και είναι εγκατεστημένος στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με σκοπό τη μέτρηση και αξιολόγηση της ποιότητας του αέρα και το OnLine σύστημα παρακολούθησης πιθανών διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, που αποσκοπεί στην άμεση σφαιρική παρουσίαση των αποθεμάτων, της κατανάλωσης, του ισοζυγίου νερού, τη δραστική μείωση των απωλειών νερού και του μη-τιμολογούμενου νερού (NRW), την παρακολούθηση της ποιότητας νερού και στη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους.

Ο Δήμαρχος ανέφερε στις δηλώσεις τους:

«Τα βραβεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Best City Awards δεν παύουν να αποτελούν ακόμη μια επιβράβευση για τις ενέργειες που γίνονται καθημερινά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας αλλά και τη βιώσιμη λειτουργία του. Ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της εποχής, αποδεικνύουμε ότι με ευελιξία, καινοτομία, εμπιστοσύνη και προπαντός με συνεργασίες μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα!».

Πηγή: evros24.gr